La Colla Vella arrenca amb solidesa la temporada descarregant el 2d9fm a la plaça del Blat

La Colla Joves iguala el 3d9f inicial de la seva rival i aconsegueix descarregar el 3d8 amb l'agulla
El 2d9f descarregat per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el primer gamma extra de la diada de Sant Joan a la plaça del Blat | ACN

 

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha demostrat que arrenca la nova temporada castellera amb la solidesa que ha vingut demostrant els últims anys. El duel de colles locals a la diada de Sant Joan a la plaça del Blat, ha deixat finalment un castell de gamma extra —el 2 de 9 amb folre descarregat pels de la camisa rosada—. La Colla Joves Xiquets de Valls només ha pogut igualar la seva rival en la primera ronda, quan ha aconseguit replicar la descarregar d'un tres de nou després d'un important esforç.

 

Aquesta diada de Sant Joan, dilluns després d'una setmana de festes, la plaça del Blat ha presentat un aspecte força menys atapeït que en anteriors ocasions. Abans de l'inici de la diada, els castellers de les dos colles han acompanyat el cant dels Segadors amb cartells reivindicant el 'procés' —«Fins que ho aconseguim» i «Ho tornarem fer»— i han acabat cridant «independència».

 

La Vella ha arrencat amb un 3 de 9 amb folre. Una estructura que ha carregat amb sòlida suficiència i que, posteriorment, descarregada sense patiment enmig d'una plaça del Blat que intentava sobreposar-se a la calor i el sol del migdia. La Joves ha respost amb la mateixa moneda i ha aixecat també la mateixa construcció. Ben aconseguida la càrrega, els de la camisa vermella han hagut de treballar força per descarregar-lo, al final sense problemes.

 

La plaça del Blat de Valls durant el cant dels Segadors, just abans de començar la diada de Sant Joan | ACN

 

 

En la segona ronda, la Vella ha redoblat l'aposta i ha plantat un 2 de 9 amb folre i manilles, el primer gamma extra d'aquesta temporada. Novament, ho ha fent gala d'una estructura robusta i una execució precisa, que no ha arribat a trontollar de forma seriosa en cap moment. La descàrrega d'aquesta torre ha fet esclatar el primer gran moment d'eufòria castellera aquesta temporada per part dels de la camisa rosada. 

 

La Joves ha intentat contrarestar aquesta construcció amb un 4 de 9 amb folre, que han desmuntat amb els sisens col·locats. La canalla, que ja estava arribant a aquest punt, s'ha acabat fent enrere quan ha vist que l'estructura no garantia una solidesa suficient per coronar-la amb garanties. En la repetició, els de la camisa vermella han aconseguit carregar i descarregar sense problemes un 3 de 8 amb l'agulla.

 

Per a la tercera ronda, la Vella ha descarregat el 4 de 9 amb folre. Tot i que en un primer moment han hagut de refer els primers nivells de l'estructura, han aconseguit aixecar i descarregar aquest castell amb solvència i certa comoditat. La Joves ha intentat agafar el guant. Però quan havia ja posat els sisens, ha hagut de desmuntar l'intent. Finalment, els de la camisa vermella han optat pel 2 de 8 amb folre, que han aconseguit descarregar després de defensar-lo amb ungles i dents.

 

La Vella ha tancat la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre. En aquesta ocasió, com ja havia passat a l'inicia de la diada, amb el 3 de 9 amb folre de la primera ronda, els de la camisa vermella han tancat també amb la mateixa estructura: el pilar de 7 amb folre.