EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

La Colla Vella referma el seu lideratge al Catllar

Els de la camisa rosada estrenen el 2de8 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles
2de8 sense folre descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al Catllar | 3/24.cat

 

Recital extraordinari de la Colla Vella dels Xiquets de Valls aquest dissabte a la festa major del Catllar. A menys d’una setmana de Sant Fèlix, els del Portal Nou han fet un pas endavant amb l’estrena de dos nous castells de gamma extra: el 2de8 net i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

A la mateixa plaça, la Jove de Tarragona ha ensopegat de sortida amb el 5de9 amb folre, fet que no li ha permès aspirar més enllà. Per la seva banda, a diferència d’altres temporades, els Castellers de Vilafranca s’han quedat sense poder assolir cap construcció superior al 3de9 folrat.

 

La Vella ofereix emoció

La del Catllar ha estat la diada perfecta de la Colla Vella. La colla que dirigeix Albert Martínez ha demostrat que és la colla més regular del 2019. La seva actuació ha estat magnífica i s’ha vist que, tot i la proximitat amb Sant Fèlix, els rosats tenen a l’abast el més ampli ventall d’estructures.

 

Dit i fet. La Vella ha començat la partida catllarenca descarregant el segon 4de9 amb folre i pilar del curs. El castell, a diferència de la Firagost, s’ha hagut de treballar més quarts i terços del quatre, encara que quan l’espadat ha quedat sol damunt del folre s’ha demostrat qualitat pilanera dels del Portal Nou.

 

A la segona ronda, ha arribat l’hora de la veritat. Aquest cop, després de desmuntar-lo a Vilallonga, era l’hora del 2de8 sense folre. Després d’un peu desmuntat, han sonat les gralles enmig d’un silenci a la plaça.

 

El castell ha pujat finet i amb un tronc molt concentrat. S’ha carregat sobradament i a la descarregada, encara que ha patit una mica a segons i terços, la solvència del tronc i l’emoció del públic ha permès que se’l poguessin anotar per primera vegada aquest 2019. I així ha estat. A més, el Catllar s’anota un castell que fins ara mai s’havia vist a la població.

 

Després de l'èxtasi amb el 2 net, la Vella s’ha apuntat un 3de9 amb folre molt rodonet. Tot just, l’onzè de l’any i que ha servit per afrontar amb força la segona estrena de la tarda. Així, a la ronda de pilars, els de la camisa rosada han tirat amunt el primer pilar de 8 amb folre i manilles de l’any, castell que han completat amb força rapidesa.

 

Després del Catllar i abans de Sant Fèlix, la Vella tornarà a actuar aquest diumenge a la festa major de l’Arboç. Caldrà estar atents si repeteixen algun d’aquests castells o n’estrenen algun de nou, com per exemple, el 4de9 sense folre.

 

La Jove redreça la caiguda del 5de9 amb folre

La visita del Catllar de la Colla Jove Xiquets de Tarragona no ha estat la que els seus castellers s’imaginaven abans de començar l’actuació. Els plans dels liles eren fer més d’un castell de gamma extra, però l’ensopegada amb el 5de9 amb folre de sortida ha acabat modificant els plans inicials de la tècnica.

 

La Jove ha deixat a mitges el 5de9 amb folre, estructura que han carregat en «in extremis». Ha pujat molt remenat per baix i ha acabat cedint entre quarts i quints quan l’enxaneta acabava de fer la segona aleta.

 

La desfeta amb la supercatredral ha obligat a rebaixar les pretensions. A la segona ronda, han descarregat un 3de9 amb folre nerviós. Seguidament, han assolit un 4de9 amb folre amb millors mides de l’últim que havien assolit a Vilanova. Per rubricar la diada, han alçat l’espadat de 7 amb folre en ronda de pilars.

 

Com la Vella, la Jove tornarà a actuar aquest diumenge al migdia a l’Arboç. L’equip tècnic haurà de decidir per quin repertori es decanta, tenint en compte que els liles també seran a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès del pròxim divendres.

 

Els verds aparquen la gamma extra

Els Castellers de Vilafranca, colla que va portar el primer castell superior al Catllar l’any 2010, ha tingut un paper més conservador. La falta d’efectius no ha permès que es poguessin plantejar la torre de 9 amb folre i manilles.

 

Els penedesencs s’han apuntat el 3 i el 4de9 amb folre, dos castells que han mostrat millors mides respecte d’altres sortides. A la tercera ronda, han ensopegat amb el 3de8 amb l’agulla per un problema que ha tingut l’enxaneta del pilar en el moment de la motxilla de sortida. A la ronda de pilars, s’han apuntat el pilar de 6.

 

Els verds actuaran aquest diumenge a l’Arboç en què serà l’última actuació abans de la festa major. Caldrà veure si l’equip tècnic vilafranquí opta per portar a plaça el 3de10 amb folre i manilles, construcció que enguany ja van carregar a principis de mes a Vilanova.