La Colla Vella vol rodar molts castells als Habitatges

A diferència dels últims nou anys, l’actuació només comptarà amb els de la camisa rosada
La Colla Vella va descarregar el 9de8 a la diada del barri dels Habitatges de l'any passat | Colla Vella dels Xiquets de Valls

La festa major del barri dels Habitatges de la Colla Vella ja s’ha convertit en un clàssic del juliol casteller. Dissabte, a partir de les set de la tarda, els del Portal Nou tornaran a actuar a la plaça del Mig amb l’objectiu d’enlairar-hi el màxim nombre de castells.

 

Cercavila i actuació en solitari

Des del 2010, la diada vallenca comptava amb una colla convidada que actuava al costat de la Vella. Enguany, però, els de la camisa rosada hi acudiran en solitari. A falta dels últims assajos, els objectius de la colla que dirigeix Albert Martínez són consolidar la gamma alta de vuit. Tampoc descarten cap castell de 9 bàsic.

 

Abans de l’actuació, la Colla Vella també realitzarà una cercavila pels carrers del barri. Durant el recorregut, els de la camisa rosada tenen previst enlairar construccions davant del domicili d’algun casteller que actualment resideix a la zona.

 

Les xifres de les colles convidades al barri dels Habitatges

Encara que aquest any no hi haurà cap colla de fora a la diada de la Cooperativa dels Habitages, les agrupacions que hi han participat en les últimes nou temporades han ofert el màxim que tenien en aquell moment.

 

El 2010, els Xiquets de Tarragona van ser la primera colla de fora a actuar a la plaça del Mig. Els matalassers van completar el 4de8, el 3de8 i el 2de7. Un any després, els Xiquets de Reus es van anotar el 2de7, el 5de7 i el 4de7 amb el pilar.

 

El 2012, la Jove de Tarragona va intentar sense èxit el 3de9, que era el primer que una colla de fora intentava a Valls. Aquell dia, els liles també van fer el 5de8, un intent desmuntat de 4de8 amb el pilar, el 3de8 i el 4de8.

 

El 2013, els Xiquets de Reus tornaven als Habitatges. Els de la camisa avellana van descarregar el 5de7, el 3de8 i el 4de7 amb el pilar.

 

El 2014, els Castellers de Lleida van bastir el 5de7, el 2de7, el 4de7 amb el pilar i el 4de7. El 2015, els Xicots de Vilafranca es van anotar el 3de8, el 2de8 i el 4de8. El 2016, els Xicots van repetir als Habitatges. Els de Cal Noi Noi van completar el 3de8, el 4de8 i el 2de7.

 

Ja el 2017, la diada dels Habitatges va tenir tres colles convidades. Els Xicots de Vilafranca van fer el 3de8 carregat, el 4de8 i el 2de7; els Xiquets de Tarragona van plantar el 4de8 després d’un intent desmuntat, el 3de8 i el 5de7; i la Jove de Sitges es va anotar el 4de7 amb el pilar, el 3de7 i el 4de7.

 

L’any passat, els Castellers de Lleida van tornar a Valls. La colla de la capital del Segrià es va apuntar el 2de7, el 4de8 i el 4de7 amb el pilar.