La Colla Vella torna a liderar el món casteller

Els de la camisa rosada, que han carregat el primer 3de9sf de la història, han tornat a marcar el ritme de la temporada
La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat la colla més en forma de la temporada 2019 | Àngel Ullate

Una altra temporada de somni de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Portal Nou han estat la formació capdavantera d’aquest 2019. En molts moments de la temporada ha competit contra ella mateixa. El compromís d’assaig, posat en pràctica des de fa unes quantes temporades, barrejat amb la motivació i l’energia per superar barreres, han estat les claus perquè la colla vallenca hagi pogut tornar a disposar d’un ampli repertori de construccions.

 

Invencible amb castells nets

 

La Vella ha abaixat el teló al curs amb set castells superiors al 3de9 amb folre. Ha tornat a tenir el domini amb els castells sense folre, especialment amb el 2de8 net, estructura que ha descarregat en sis ocasions. També ha recuperat el 2de9 amb folre i manilles, que no descarregaven des del 2016. Per últim, han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles amb canvis a l’alineació.

La Colla Vella ha descarregat el 2de8 sense folre en sis ocasions | Tarragonadigital.com

 

El castell de 10 no arriba

 

L’única assignatura pendent dels de la camisa rosada han estat els castells de 10. La situació de país, que ha fet alguns efectius no assistissin alguns assajos, ha fet que la tècnica no hagi pogut realitzar bones proves de 3de10 amb folre i manilles per materialitzar-les a plaça. L’augment de puntuació que tindran aquests castells a partir de l’any que ve, coincidint amb el Concurs de Castells, farà que la Vella els torni a tenir en l’ordre del dia.

 

La Vella ja té a l’abast la nova dimensió

 

En l’àmbit de les construccions inèdites, els rosats han estat la primera colla en vèncer el mite del 3de9 sense folre, castell que mai s’havia assolit en l’època moderna. De fet, la diada de Santa Úrsula es considera la millor de tots els temps.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat la primera colla que ha carregat el 3de9 sense folre | Àngel Ullate

 

També han treballat el 2de9 sense manilles, estructura que, tot i el rumb amb el 2de8 net, no han tingut temps de treure a plaça. A banda de recuperar els castells de 10, la colla que dirigeix Albert Martínez tindrà el repte de descarregar el 3 net i assolir el 2 sense manilles de cara el futur. I és que la Vella ha obert la porta d’una nova dimensió castellera.

 

 

 

Estadístiques de la temporada 2019 (A partir del pilar de 7 amb folre)

Pde7f 8d+1c

5de8 10d

4de8p 8d+1c

3de8p 2d

4de9f 4d+1c

3de9f 15d+2id

Pde8fm 2d

2de9fm 3d

5de9f 5d+1id

4de9fp 3d

4de9sf 2d+1c

2de8sf 6d+1id

3de9sf 1c