EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

La Colla Vella torna a treure el 2de8 net a l’Arboç

A la mateixa diada, els Castellers de Vilafranca carreguen el 3de10 amb folre i manilles
2de8 net descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l'Arboç | 3 Rondes

La Colla Vella dels Xiquets de Valls acudirà divendres que ve a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès després d’haver firmat dos recitals, diumenge a l’Arboç i dissabte al Catllar. Es tracta de dues grans actuacions on s’hi van poder veure el 2de8 sense folre i el 4de9 amb folre i pilar.

 

A l’Arboç, els Castellers de Vilafranca van coronar el 3de10 amb folre i manilles per segona vegada aquest 2019. Per la seva banda, la Jove de Tarragona, obligada a descartar la gamma extra per una sèrie de baixes del 5de9 amb folre del Catllar, s’ha limitat a rodar els castells bàsics de nou.

 

La Vella segueix captivant

El retard en què ha començat la diada de l’Arboç no ha estat un impediment perquè la Colla Vella hagi repetit dos castells que havia portat el dia abans al Catllar. Els del Portal Nou s’han apuntat de sortida un 4de9 amb folre i pilar, que han hagut de treballar una mica a terços i quarts quan es desfeia el quatre.

 

A la segona ronda, ha arribat el plat fort del dia en forma de 2de8 sense folre. Quan encara no s’havien complert 24 hores del que havien fet al Catllar, el dos rosat ha pujat pis a pis i amb unes mides excel·lents. A la descarregada, s’ha completat amb tanta facilitat que, fins i tot, s’han escapat somriures dels components del tronc.

 

Per tancar les tres rondes de castells, els de la camisa rosada han descarregat un 3de9 amb folre, castell que per Sant Fèlix es podria apujar un pis. A la ronda de pilars, han descarregat el pilar de 7 amb folre.

Els verds deixen a mitges el 3de10

Després de renunciar a la gamma extra al Catllar, els Castellers de Vilafranca han volgut treure gairebé tota l’artilleria a l’Arboç. El torn dels penedesencs ha començat bé amb la quarta torre de 9 amb folre i manilles, estructura que han descarregat sense massa entrebancs de sortida.

 

A la segona ronda, després d’un peu desmuntat, ha arribat l’hora d’enfrontar-se amb el 3de10 amb folre i manilles. El colós, que ha pujat remenat des de bon principi, ha tingut menys corda del que van coronar a Vilanova el passat 3 d’agost. En el moment que pujava la canalla, s'ha produït una batzegada a quints. Un cop l’enxaneta ha fet l’aleta, l’estructura s’ha acabat enfonsant pel pis de quarts.

 

A la tercera ronda, els de Toni Bach han alçat un 4de9 amb folre amb molt bones mides. Per acomiadar diada arbocenca s’han apuntat un pilar de 7 amb folre sense problemes aparents.

La Jove rebaixa objectius

A l’Arboç, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha descartat la gamma extra des de bon començament i ha acabat adjudicant-se la tripleta vilafranquina amb el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 4de8 amb l’agulla. A la ronda de pilars, també han descarregat el pilar de 7 amb folre. Cal comentar que els dos castells de gamma bàsica de nou dels liles han tingut millors mides que al Catllar.

 

Primer 3de7 de l’any de l’Arboç

Els Minyons de l’Arboç, colla que no passa per un bon moment de forma, s’han apuntat el 3de7 de sortida, el primer de l’any. A la segona ronda, han carregat la torre de 6. Han continuat amb el 4de6 amb l’agulla. Per acomiadar la diada de festa major s’han anotat el pilar de 5.