Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau celebrant la seva actuació.

Sant Magí va de dos

Sant Pere i Sant Pau signa el primer 2d8f de la seva història, la Jove corona el 2d9fm, Serrallo completa el 2d7 i els Xiquets de Tarragona coronen el 3d9f

La diada castellera de Sant Magí ha tornat a mostrar la millor versió de la temporada de les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona. Sota un sol de justícia en una plaça de les Cols plena de gom a gom, aquest diumenge el protagonisme se l'ha endut l'esructura de dos i, en especial, el 2d8f que, per primer cop a la seva història, han descarregat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La Jove de Tarragona, per la seva banda, ha fet l'aleta al 2d9fm i els Xiquets del Serrallo han descarregat per segona vegada a la seva història el 2d7. Els Xiquets de Tarragona han coronat el primer castell de nou de l'any, el tres folrat.

GALERIA DE FOTOS de la diada de Sant Magí, de Fabián Acidres

El primer 2 de 8 amb folre descarregat de la història dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
El primer 2 de 8 amb folre descarregat de la història dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

 

Sant Pere i Sant Pau fa el primer 2d8f de la seva història

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau s'han endut un dels grans moments de la diada de Sant Magí 2018. Els de David Lobo sortien quarts i això els ha fet atacar d'entrada el gran objectiu de la cita: un 2 de 8 amb folre que ha demostrat hores i hores d'assaig i ha fet oblidar que era el primer de la seva història. L'execució, brillant, ha donat pas a la celebració més sonada del dia a les Cols.

Els de la camisa verda, però, han mantingut la concentració malgrat la raonable eufòria per oferir un 3d8 de postal i un 4d8 que, malgrat la lentitud i un xic més de treball, han pogut descarregar sense problemes. La nota negativa ha estat la caiguda del pilar de 7 amb folre a dècimes de segon que es carregués. Amb tot, però, els de la camisa verda signen una cita que mai no oblidaran, amb la primera tripleta de vuit al sarró.

El 2d9fm de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la plaça de les Cols.
El 2d9fm de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la plaça de les Cols. | Cedida

Satisfacció incompleta a la Jove malgrat coronar el 2d9fm

La Colla Jove Xiquets de Tarragona sortia de les Cols aquesta tarda amb sentiments contraposats després d'una cita en què han patit dues caigudes. Fins avui, la Jove no havia patit cap llenya enguany i la primera ha arribat d'entrada, amb el 5d9f de sortida, que han agafat amb mala mida de bon començament. Després de patir més del compte, n'han pagat les conseqüències i ha quedat en coronat. La Jove ha apostat pel 9d8 a la segona ronda, un castell de gran dificultat però que dominen, de manera que els ha valgut per asserenar-se.

Ha estat, doncs, a la tercera, quan han atacat el gran objectiu del dia: el 2d9fm. El castell ha pujat nerviós, i s'ha acabat trencant després de la carregada. El pilar de set amb folre final ha treballat, però l'han completat amb èxit. Amb tot, la Jove se'n va a casa amb mig somriure i ja pensant en la dupla del Catllar i l'Arboç de la setmana vinent.

Els Xiquets de Tarragona han coronat el 3 de 9 amb folre.
Els Xiquets de Tarragona han coronat el 3 de 9 amb folre. | Cedida

 

Els Xiquets revaliden els castells de nou

Es Xiquets de Tarragona passen per una temporada irregular, però Sant Magí i la plaça de les Cols han estat aquest diumenge l'escenari per revalidar els galons dels nou pisos. Els matalassers han atacat l'objectiu, el 3 de 9 anb folre, amb valentia, de sortida. El castell s'ha treballat de bon començament però ha arribat a la carregada i els de la camisa ratllada han obert el meló dels nou pisos.

El tercer 5d8 de l'any ha estat la carta de la segona ronda que ha servit per esvair dubtes després de la caiguda. Han tancat la cita còmodament, amb el 4d8, que han descarregat de manera còmoda. No ha corregut tan bona sort el pilar de sis final, que ha quedat en carregat.

El 2 de 7 que han descarregat els Xiquets del Serrallo.
El 2 de 7 que han descarregat els Xiquets del Serrallo. | Cedida

 

El 2d7 torna al Serrallo

Els Xiquets del Serrallo han signat un Sant Magí excel·lent aquest diumenge. Pas a pas, com la temporada que estan signant els d'Adrià Iglesias, la formació del barri mariner ha atacat d'entrada un 4 de 7 amb l'agulla que es coneixen a la perfecció. Ha estat temps, a la segona ronda, per a l'estrena d'un 5d7 còmode, tot i que un pèl treballat al pis de terços.

Amb tots dos castells descarregats, els serrallencs han optat per un 2 de 7 que ha deixat un altre dels grans moments de la cita. Tot i que l'han treballat de manera titànica a la descarregada, l'han completat per segon cop a la seva història i s'ha desfermat l'eufòria entre els de la camisa blau marí. 


Comentaris