Doble estrena de la Jove de Tarragona a Montjuïc

Els liles es van anotar el primer castell de nou de l’any
La Jove de Tarragona ha aconseguit completar el primer 3de9f a Montjuïc | Colla Jove Xiquets de Tarragona

El castell de Montjuïc va acollir dissabte a la tarda la diada del 20è aniversari dels Castellers del Poble Sec. Els bandarres van actuar acompanyats de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Sants i la Colla Castellera de Madrid. A deu dies de Sant Joan, els tarragonins van fer dues passes endavant.

 

Arriba el 3de9f lila

La Jove de Tarragona va anar per feina a Montjuïc. Per començar la diada barcelonina, van descarregar el quart 5de8 de la temporada que demostra, tot i alguns canvis introduïts, que ja li tenen apresa la mida a la construcció.

 

Com a segon castell, els tarragonins van triar el 3de9 amb folre, que era el primer de la temporada. No va ser un tres plàcid, però l’experimentació del tronc i l’agilitat de la canalla van ser clau perquè se’l poguessin anotar.

 

 

Per tancar les tres rondes de castells, la colla que dirigeix Gorka Bertran va completar la segona estrena de la tarda. Va ser en forma de 4de8 amb l’agulla, una estructura que a la Jove li agradaria tornar a apujar un pis durant la part central important de la temporada.

 

 

A la ronda de pilars no hi va haver pilar superior i es van acomiadar amb un vano de 5. Abans de Sant Joan, els del carrer Cós del Bou actuaran dissabte, a Reus, a partir de les sis de la tarda, amb motiu de la diada de Sant Pere. Ho faran acompanyats dels Xiquets de Reus i els Castellers de la Vila de Gràcia.

 

Resultat de les altres colles

Els Castellers de Sants van sortir de plaça amb el 4de8 com a millor castell. Els borinots, encara una mica tocats per la caiguda de fa quinze dies al Vendrell, van completar el seu repertori amb el 3de7 i el 4de7 amb l’agulla. Es van acomiadar amb un vano de 5.

 

La colla amfitriona, els Castellers del Poble Sec, van tenir celebrar el vintè aniversari de forma positiva. Els bandarres van descarregar el 4de7, el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla. Van cloure la seva diada amb un vano de 5.

 

La Colla Castellera de Madrid també va tenir una bona visita a Barcelona amb tres estructures de sis pisos. Van descarregar el 3de6, el 2de6 i el 4de6 amb l’agulla. A la ronda de pilars, van completar dos pilars de 4.