GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Eloy Pérez esdevé nou cap de colla dels Torraires de Montblanc

La colla castellera ha pogut recuperar els castells de set després de molt de temps
El nou cap de colla dels Torraires té vint anys i és veí de Vilallonga del Camp | Torraires de Montblanc

 

Després de començar els assajos de la temporada amb una junta tècnica coral, ara la colla castellera de la Conca de Barberà ja té un cap de colla visible. Divendres 29 de març a la nit, en una assemblea extraordinària, la colla dels Torraires de Montblanc va aprovar la candidatura a la presidència presentada per Eloy Pérez, sense cap vot en contra.

 

L'equip tècnic de Pérez ha quedat definit, doncs, de la següent manera: Eloy Pérez, cap de colla; Joan Anton Font, cap de pinyes, i Judit Miquel, cap de canalla, amb Naida Escoté com a segona cap de canalla.

 

El nou cap de colla, de vint anys i veí de Vilallonga del Camp, és un habitual als castells dels Torraires de Montblanc. Ha pujat al pis de terços en els seus màxims reptes, com el tres de set i el pilar de cinc. Aquesta és la seva cinquena temporada a la colla i l'any passat ja va estar involucrat en l'equip de canalla. La joventut i l'estrena es combinen amb la veterania de la resta de components de la junta, així com amb el suport d'excaps de colla com Santi Edo i Ivan Lozano.

 

25a temporada dels Torraires de Montblanc

Els Torraires de Montblanc són la colla castellera refundada l'any 1994 que es considera hereva de l'antiga colla dels Torraires que existí durant el segle XIX a la vila de Montblanc. En només tres anys, es descarregaria el primer castell de set de la nova etapa de la colla.

 

A partir de l'any 2000, els Torraires entren en decadència. Molta de la gent del principi ha anat abandonant la colla, cosa que comporta la pèrdua de la seva condició de colla de set. El nivell de la colla anirà baixant fins a la temporada 2005. Actualment, després d'un període només fent pilars per falta d'efectius, han recuperat antics castellers i nous membres i han pogut realitzar castells de sis. 

 

Ara, l'objectiu del nou equip tècnic per a la vint-i-cinquena temporada dels Torraires de Montblanc és continuar en la línia dels darrers anys, que ha permès recuperar els castells de set després de molt de temps.

 

Potser també t'interessa: