El fet casteller reacciona davant la sentència del Procés

Moltes colles han mostrat el rebuig i han alterat la seva activitat
Les colles castelleres es mobilitzen en contra de la sentència del Judici del Procés | CCCC

El món dels castells no viu aliè a la política i a la situació general que viu Catalunya. La sentència del judici del Procés, amb condemnes molt dures pels membres del Govern i pels dirigents de les entitats socials, ha mobilitzat el país, i ho continuarà fent els pròxims dies, a partir d’iniciatives i convocatòries que es van donant a conèixer.

Les xarxes socials de les colles castelleres han estat el principal canal pel qual, les entitats han expressat la seva opinió sobre la sentència que el Tribunal Suprem ha dictat contra els membres del govern durant l’1 d’octubre i els dirigents socials. La decisió judicial ha provocat mobilitzacions socials i que s’estigui preparant una agenda de mobilitzacions per als pròxims dies i setmanes.

Allau de reaccions

Twitter ha estat el canal més utilitzat per les colles per posicionar-se davant la sentència. Ho han fet diverses formacions. De les grans, per exemple, s’hi troba l’enlairament de pilars de 4 simultanis que dilluns van aixecar a Cannes, a la Costa Brava francesa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, amb la pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics mostrada pels enxanetes.

Verds i Vella es trobaven a Cannes participant en el festival audiovisual més important d’Europa, per promocionar el documental produït per la Xarxa i que fa el seguiment de tota la temporada passada de les dues colles

Abans, el dissabte, quan és ja es preveia que la sentència sortiria dilluns, els Castellers de Sant Cugat també van mostrar la pancarta de la llibertat dels presos al Pla de la Seu de Tarragona durant el final de la diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Es dóna el cas que l’exconseller Raül Romeva, un dels condemnats pel Tribunal Suprem, és component de l’agrupació santcugatenca.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també va mostrar, a través de Twitter, el seu rebuig total a la sentència que condemna els representants del poble i va concloure que votar en cap cas és un delicte.

També va alçar pilars la Colla Jove Xiquets de Tarragona, a la plaça de la Font. En una piulada de dimarts al matí, els de la camisa lila van recordar als seus castellers que estiguin pendents de les xarxes per veure si s’alteren les activitats que s’han previst aquesta setmana.

Els Xiquets de Tarragona també van fer un pilar a la plaça de la Font i en una piulada van recordar que votar no pot ser cap delicte. Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo també afirmen que sempre estaran al costat de la democràcia i la llibertat.

Els Nens del Vendrell, també a través de Twitter, diuen que rebutgen fermament aquesta injusta sentència contra els líders polítics i socials catalans. A més, insisteixen que sempre defensaran i faran pinya, diuen, a favor de la llibertat i la democràcia.

A Reus, els Xiquets locals, van alçar, sense camisa, dos pilars de 4 a la concentració que es va fer dilluns al vespre a la plaça del Mercadal i, en una piulada, condemnen la sentència que qualifiquen d’injusta dels líders polítics. Els de la camisa avellana afirmen que continuen defensant una democràcia lliure exigint la llibertat d’expressió i reivindicant els seus drets.

"❗POLÈMICA: Societat Civil Catalana utilitza una imatge de la Colla Joves per fer política" "Banc de proves de la Colla Vella a Tarragona"