GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Jove de Tarragona s’anota la tripleta màgica per Sant Joan

Xiquets, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo s’han repartit castells de vuit i de set
La Jove de Tarragona ha estrenat el 4de9f a la diada de Sant Joan | 3 Rondes

Com cada tarda de Sant Joan, la plaça de la Font de Tarragona s’ha omplert de camises de les quatre colles de la ciutat per celebrar la tradicional diada castellera. La cita d’enguany ha tornat a ser liderada clarament per la Jove de Tarragona, que ha estat l’única formació que ha pogut fer castells de nou pisos.

 

Per contra, els Xiquets de Tarragona han fallat en la primera prova a plaça del 5de8, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han patit amb el 4de8 i els Xiquets del Serrallo no han pogut fer el pas cap als castells de la gamma alta de set.

 

La Jove afegeix el quatre

 

A dos quarts de vuit en punt del vespre, la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha posat segons dalt del 3de9 amb folre i ha donat per començada la diada de Sant Joan. El tres d’avui, el tercer en menys de deu dies, ha estat estable i no ha portat massa problemes als components de tronc.

 

A la segona ronda, ha arribat l’estrena del dia en forma de 4de9 amb folre. A diferència del tres, aquest ha tingut una descarregada molt treballada amb un pis de quarts que s’ha tendit a estirar-se molt. Tot i això, el bon treball de terços i folre ha permès que se’l poguessin anotar.

 

Els de Gorka Bertran han tancat les tres rondes de castells descarregant un 5de8 amb unes mides força correctes. A la ronda de pilars, encara no hem pogut veure l’estrena del pilar de mèrit. L’espadat de 6 podria arribar aquest dissabte a la diada de Sant Pere de Cambrils.

 

Sense catedral dels Xiquets

 

Sant Joan no ha somrigut als Xiquets de Tarragona. Tot i recuperar sensacions de sortida amb el 4de8, a la segona ronda han deixat en intent desmuntat el 5de8, castell que s’ha mostrat molt inestable des de bon començament. Per redreçar la situació, els matalassers han tancat la diada amb un 3de8 i el 2de7.

 

Carro gros titànic de Sant Pere i Sant Pau

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han sumat la primera clàssica de vuit per Sant Joan. Els seus dos primers castells han estat el 3de8 i el 2de7. A la tercera ronda, han descarregat el primer 4de8 de l’any, estructura que s’ha hagut de treballar al límit fins a pràcticament la sortida de quints. Els del barri cooperativista han tancat la diada completant el segon pilar de 6 del curs.

 

Serrallo s’encalla amb el 3de7 amb l’agulla

 

Els Xiquets del Serrallo no han tingut sort amb el primer intent de castell de gamma alta de set de l’any. A la tercera ronda, han desmuntat el 3de7 amb l’agulla per indecisió de la canalla. Abans, els del barri mariner havien completat el 3de7 i el 4de7. Han tancat el Sant Joan tarragoní amb el 2de6.