La Jove de Tarragona obrirà plaça per Santa Tecla

El sorteig d’ordre d’actuació es va celebrar dilluns al programa Finet i pel mig de TAC-12
La Jove de Tarragona actuarà en primera posició a la diada de Santa Tecla | Toni González

 

Tarragona viurà dilluns 23 de setembre la diada castellera de Santa Tecla amb la participació de les quatre colles de la ciutat. Una setmana abans, el programa Finet i pel mig de TAC-12 va donar a conèixer el sorteig d’ordre d’actuació.

La sort va decidir que la Colla Jove Xiquets de Tarragona sigui l’encarregada de començar la diada. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau actuaran en segona posició, els Xiquets de Tarragona seran tercers i els Xiquets del Serrallo tancaran les rondes.

La diada de Santa Tecla es farà a través del «sistema de rondes a la tarragonina» amb la següent dinàmica: cada colla intervindrà per torn rotatiu, decidit prèviament per sorteig. L’actuació constarà de tres rondes i l’agrupació que no completi les tres estructures podrà disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre sortejat.

Les previsions de les colles per Santa Tecla

A falta dels últims assajos, la Jove de Tarragona vol descarregar el 5de9 amb folre i el 4de9 amb folre i el pilar, castells que els van quedar mitges al primer diumenge. També tenen pendent el 3de10 amb folre i manilles, estructures que podria entrar en el repertori depenent com evolucionin els assajos de dimarts i divendres. El 9de8 i el pilar de 8 serien les altres construccions que podrien entrar el dia de la patrona.

Els Xiquets de Tarragona necessiten capacitat de reacció per Santa Tecla. Caldrà veure si opten per enfrontar-se al 5de8 després de la caiguda que van patir diumenge. També si es veuen en forces per intentar el 3de9 amb folre, castell que van deixar en intent desmuntat en dues ocasions.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau volen completar el 2de8 amb folre que van deixar a mitges per Sant Magí. També treballaran el 4de8 amb el pilar i el pilar de 7 folrat. En cas que no arribin, acompanyarien el dos del 3 i el 4de8.

Els Xiquets del Serrallo arriben a Santa Tecla amb dubtes després de la caiguda del 4de7 amb l’agulla a la Pobla de Montornès i els intents desmuntats de 4de7 a la Diada Nacional. Els del barri mariner volen assolir tres castells de la gamma alta de set el dia de la patrona. En principi, el 3de8 quedaria aparcat.

"Altres actuacions castelleres del tercer cap de setmana de setembre" "La diada de setembre d’Altafulla es queda sense castells de nou"