La Jove vol portar castells de nou a Sant Cugat

Els liles estaran acompanyats dels Minyons de Terrassa i els Castellers de Sant Cugat
Una imatge del rotllo de la Jove de Tarragona. | Dani Seró / CJXT

Aquest dissabte, a les sis de la tarda, la plaça d’Octavià de Sant Cugat del Vallès viurà la diada en honor a Sant Cugat organitzada per la colla local. Es tracta d’una diada que serveix perquè els gausacs acomiadin la primera part de la temporada. Un any més, les colles convidades seran la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Minyons de Terrassa, que estan disposades a enlairar castells de la gamma bàsica de nou pisos.

Després de Torredembarra, el ritme de la Jove no s’atura

La diada del Quadre de Torredembarra va ser un èxit per la Colla Jove Xiquets de Tarragona. El fet de descarregar el primer 5de9 amb folre de la temporada ha fet pujar la moral pels aires a la formació del carrer Cós del Bou. De cara a la visita a Sant Cugat, el cap de colla, Aleix Bordas, va afirmar que després de Torredembarra havien de reflexionar quines estructures portarien a la pròxima sortida.

 

Com a mínim, els objectius per dissabte demanarien completar un castell de nou i rodar les estructures de la gamma alta de vuit, com per exemple, el 5de8 i el 4de8 amb el pilar. També podria ser un bon moment per estrenar el 2de8 amb folre i repetir el pilar de 7 amb folre. L’assaig de divendres acabarà de determinar les fites per dissabte.

L’últim examen malva abans de les Santes

Els Minyons de Terrassa tindran el dia anterior abans de l’actuació mataronina l’últim banc de proves a Sant Cugat. Els egarencs no hi descarten el castell de nou pisos. També els hi hauria d’interessar de rodar el 4de8 i la torre de 8 amb folre amb vista a apujar-los un pis més l’endemà a la capital maresmenca.

 

Els gausacs volen tancar un bon primer tram

Els Castellers de Sant Cugat van carregar el primer 3de9 amb folre de la temporada a la diada de festa major, a principis de juliol. A falta de l’últim assaig, encara no es coneix si els de la camisa verda estaran en condicions de repetir la fita. Tot i això, estan assegurats els castells de vuit pisos per part dels santcugatencs.