La Joves de Valls desmunta el 2de8 net a la Mercè

Els de la camisa vermella han completat la tripleta màgica a la plaça de Sant Jaume

La diada històrica de la Mercè 2018 que s’ha viscut aquest diumenge a la plaça de Sant Jaume de Barcelona ha deixat els Castellers de Barcelona sense castell de nou pisos, un sostre que els continua inèdit aquesta temporada; a la Joves de Valls amb possibles dubtes al pom de dalt del 2de8 net, que intentaran solucionar abans del Concurs, i als Minyons de Terrassa havent pogut resoldre, finalment, la torre de 9 emmanillada.

Formalment, i pensant en el públic, ha estat l’exemple de com no ha de ser, o com no ha de ser una diada. I, castellerament parlant, una de les diades de la Mercè més fluixes de les últimes temporades.

La Joves no se’n surt amb el 2 net

A la Mercè, la Colla Joves Xiquets de Valls, que hi tornava després d’un any d’absència, ha atacat de sortida amb el 2de8 net. Semblava que s’apuntarien la quarta descarregada de l’any però, quan l’aixecador ja havia començat a guanyar la seva posició, hi ha hagut una batzegada inesperada. El castell no ha perdut les mides i, de seguida ha tornat a la seva verticalitat. Tot i això, la canalla s’ha fet enrere.

A la repetició, els del carrer d’en Gassó han deixat de banda el dos, i han descarregat el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre després d’un intent desmuntat. Per acabar, han rematat la tripleta màgica amb el 5de8.

Els Minyons descarreguen la torre

Bona actuació dels Minyons de Terrassa a la Mercè. Els malves han completat la torre de 9 amb folre a la segona ronda, castell que enguany havien carregat en tres ocasions enguany. També han descarregat el 3 i el 4de9 folrats. A la ronda de pilars, s’han anotat el pilar de 7 amb folre

El castell de nou de Barcelona haurà d’esperar 

Mercè fluixa pels Castellers de Barcelona. Els vermells han començat bé amb el 5de8. Seguidament, han fet dos intents de 3de9 amb folre. Els de la camisa vermella, tocats, han completat el 4de8 a la tercera ronda i han sortit de plaça amb dos castells. Dilluns, a la Mercè Local, caldrà veure quin és plantejament dels barcelonins.