El juliol casteller comença amb moltes colles de vacances

Les diades de Barcelona i Vila-seca comptaran amb colles de la demarcació
La diada del barri Miramar de Vila-seca comptarà amb tres colles de la demarcació | Xiquets de Vila-seca

A més de la diada del Pla de la Seu de Tarragona prevista per dissabte, el primer cap de setmana del mes de juliol també tindrà actuacions castelleres als barris del Carmel de Barcelona i Miramar de Vila-seca. Aquestes dues sortides comptaran amb la participació de colles del Camp de Tarragona.

Els Nois de la Torre viatgen al Carmel

Dissabte, a les sis de la tarda, a la plaça Pastrana del barri del Carmel de Barcelona tindrà lloc la diada de festa major amb la participació dels Nois de la Torre, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Castellers de Mollet.

A una setmana de la diada del Quadre de Torredembarra, els de la camisa blau cel volen afinar les estructures de sis pisos per arribar en un bon estat de forma el pròxim 14 de juliol a la plaça de la Vila torrenca. A falta de l’assaig de divendres, la colla també es podria plantejar algun castell de set bàsic.

De moment, els Nois de la Torre han fet el 3de7 (5 descarregats + 2 intents desmuntats), el 4de7 (1 descarregat + 2 intents desmuntats), el 2de6 (1 descarregat +1 carregat) i el pilar de 5 (3 descarregats) com a millors castells.

Per la seva banda, Gràcia, que diumenge també serà a la festa major de Vic, espera estar en condicions de plantar algun castell de vuit. La tercera colla a plaça, els Castellers de Mollet, optarien per castells de sis pisos.

Tres colles al barri Miramar de Vila-seca

Diumenge a la tarda, a la plaça Miquel Martí i Pol de Vila-seca, tindrà lloc la tradicional diada castellera de les festes del barri Miramar. L’actuació d’enguany comptarà amb els Xiquets de Vila-seca, els Torraires de Montblanc i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els Xiquets de Vila-seca, colla que enguany ja ha fet el 3de7 en dues ocasions, es podria prendre aquesta actuació amb l’objectiu de tornar a atacar els castells bàsics de set. També aspirarien al 2de6 i el pilar de 5, dues construccions que també han assolit aquest 2019.

"Tarragona es prepara per viure la diada del Pla de la Seu" "Les diades castelleres imprescindibles del juliol"