INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Els Minyons de l’Arboç perden el 4de7

L’agrupació arbocenca ha tingut dificultats per mantenir els castells de la gamma bàsica de 7
Els Minyons de l'Arboç acaben el 2019 amb només dos castells de 7 bàsics descarregats | Àngel Ullate

El 2019 ha significat el començament d’una nova etapa pels Minyons de l’Arboç. Des del febrer, la colla d’aquesta població de la comarca del Baix Penedès va comptar amb una nova junta tècnica amb el propòsit de fer créixer la colla durant les tres pròximes temporades. Joan Inglada va ser nomenat cap de colla. A més, va comptar amb el suport de Mercè Sierra, Laura Barrueco, Francisco Marín, Dani Rodon i Jaume Baladia.

 

El nou staff tècnic ha treballat sense pressió i amb la incorporació de nous castellers. La intenció ha creat pedrera de cara el futur. Una de les prioritats del nou equip tècnic és poder encarar el 2020 amb l’objectiu de consolidar-se en els galons de 7 pisos.

 

Registres inferiors el 2018

Enguany, els arbocencs només han pogut completar dos castells bàsics de 7. La diada de festa major celebrada el passat 25 d’agost va portar el primer 3de7. Aquell dia, també es van anotar la torre de 6 carregada, el 4de6 amb l’agulla i el pilar de 5.

 

El passat 10 de novembre, la Fira de Vilanova i la Geltrú va ser l’escenari de la seva millor actuació del curs. A la plaça de les Cols, van repetir el 3de7. També van descarregar la torre de 6 i el 5de6. Van arrodonir la jornada amb el pilar de 5.

 

En la gamma alta de 6, la colla ha pogut recuperar el 5de6, construcció que la temporada passada no van poder assolir. Pel que fa als castells de 6 amb l’agulla n’han pogut descarregar un total d’onze. Finalment, el 3 i el 4de6 s’han vist una novena de vegades cadascun.

 

Les estadístiques han estat més baixes en detriment de l’any 2018. La temporada passada també va ser d’impàs per l’Arboç amb només sis castells de 7 bàsics completats, entre ells, el 4de7, que no han pogut revalidar. També es van aconseguir apuntar el pilar de 5 (2 descarregats + 1 carregat) i la torre de 6 (6 descarregats+ 1 intent desmuntat)

 

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de6)

3de7 2d+1id

Pde5 2d+1i

Tde6 6d+1c+1i+2id

5de6 3d+1id

4de6a 2d

3de6a 9d

3de6 10d+1id

4de6 9d+2id

 

 

Més notícies de la categoria Castells