Els Minyons de Terrassa obriran Sant Fèlix

La Vella serà segona, la Joves tercera i els Verds tancaran ronda
El sorteig de la diada de Sant Fèlix 2018 s'ha fet aquest dilluns al Vinseum de Vilafranca del Penedès | Castellers de Vilafranca

Els administradors de la festa major de Vilafranca del Penedès 2018 han convocat aquest dilluns a la tarda l’acte de sorteig de l’ordre d’actuació de les colles de la Diada de Sant Fèlix que tindrà lloc el pròxim 30 d’agost. A l’acte, que s’ha fet al Vinseum, hi han assistit representants dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa.

Els Minyons obriran Sant Fèlix 2018

La mà innocent del sorteig ha estat Jaume Esteve i Oliva “Casalta”, un dels timbalers més veterans que ha tocat a la diada de Sant Fèlix. Al final, la sort ha decidit que els Minyons de Terrassa siguin els encarregats d’obrir plaça el dia 30, a partir de dos quarts d’una del migdia, a la plaça de la Vila. Els seguiran la Colla Vella, la Colla Joves i els Castellers de Vilafranca, que tancaran les rondes.

 

Seguidament, els representants de la tècnica de cadascuna de les formacions participants han assegurat en roda de premsa que vindran a fer un Sant Fèlix de màxims. A falta dels últims assajos i sortides, els objectius són anar a Vilafranca a fer castells de 10, amb l’agulla i sense folre.

 

El cap de plaça, que tornarà a ser el tarragoní Jordi Bertran, ha explicat que el funcionament de la diada de Sant Fèlix és similar a l’any passat. Tot i això, l’única novetat que s’incorpora és que hi ha la possibilitat d’aixecar dues construccions simultàniament. Des de l’organització, també s’ha demanat als espectadors que prescindeixin de portar a plaça cadires, neveres, escales o cotxets.

 

Sorteig de la diada del 29

L’acte d’aquest dilluns també ha servit per sortejar l’ordre d’actuació de la diada de vigília amb la participació de les tres colles vilafranquines. L’atzar ha decidit que els Xicots de Vilafranca siguin els encarregats d’obrir l’actuació del 29 d’agost. Seguidament, serà el torn dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

 

D’altra banda, la diada de Sant Ramon prevista pel 31 d’agost i que també comptarà amb les tres colles de la capital de l’Alt Penedès es farà a l’antiga i no podrà durar més enllà de les quatre de la tarda.

"La Vella estrena el 3de8 amb el pilar a Vallmoll" "CRÒNICA: El 2, protagonista d'un molt bon Sant Magí a Tarragona"