Multitud d’actes castellers a la Fira de Santa Úrsula

Més enllà de la diada castellera de diumenge, la FiraCastells i el Simposi es presenten com els altres plats forts

  

La plaça del Pati ha accollit, un any més, la FiraCastells. | Ajuntament de Valls/Pere Toda

S'acosta el cap de setmana i Valls es prepara per viure el gruix important d'actes de la Fira de Santa Úrsula. A banda de la diada castellera de diumenge, a partir de dos quarts d'una, a la plaça del Blat, la capital de l'Alt Camp també ha programat la FiraCastells i el Simposi Casteller, que arriben a la vuitena edició.

Durant tota la setmana, l’ambient casteller ja s’ha fet pales a Valls amb diverses presentacions de llibres i els assajos especials de les dues colles per preparar l’actuació de diumenge. I és que Santa Úrsula esdevé especial per tots els vallencs.

FiraCastells, una mostra castellera per a tota la família

Des de Divendres a la tarda i fins diumenge al vespre, la plaça del Pati viurà una nova edició de la FiraCastells. Es tracta d’una fira en família que vol brindar l’oportunitat de descobrir, aprendre i experimentar a través del joc i la creativitat en àmbits diversos.

 

La mostra d’aquest 2018, que comptarà amb dinou estands, comptarà amb espais d’alçada i equilibri; artesania i marxandatge; entitats; jocs educatius; editorials castelleres; i mitjans de comunicació.

 

L’horari de la FiraCastells serà divendres entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre, dissabte entre les onze del matí a les dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre; i diumenge entre les onze del matí a les dues del migdia i de cinc de la tarda a vuit del vespre.

Simposi Casteller, un espai per l’anàlisi

La sala d’actes del Convent del Carme viurà durant tot el matí de dissabte un nou Simposi Casteller. Enguany, els dos eixos centrals seran el lideratge dels caps de colla i la identificació dels valors del fet casteller. Les taules rodones, que comptaran amb diversos especialistes entesos en matèria castellera, seran a un quart d’onze del matí i un quart d’una del migdia respectivament.

 

Com a obertura del Simposi, se servirà un esmorzar de forquilla a base de sípia amb mandonguilles que oferirà Judit Solé, germana del cuiner i casteller de la Colla Joves Xiquets de Valls, desaparegut el desembre del 2017. Per acabar, pels volts de les dues del migdia, hi haurà un vermut-tertúlia amb els dos caps de colla de les formacions vallenques centrat en la prèvia de l’actuació de l’endemà.

Groupe Acrobatique de Tànger presenta l’espectacle Halka

Dissabte, a les nou del vespre, al Centre Cultural Municipal, el grup acrobàtic de Tànger portarà a Valls l’espectacle Halka. Es traca de 14 acròbates i músics marroquins extraordinàriament qualificats que condueixen els espectadors cap a un viatge des de la bullícia d’un mercat fins als cafès i platges de Tànger.