ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Els Nens del Vendrell aparquen la torre fins a Santa Anna

A Calafell, els Xiquets de Reus no han passat dels castells de set
3de8 dels Nens del Vendrell a la festa major de Calafell | Nens del Vendrell

La plaça Catalunya de Calafell ha acollit aquest diumenge la diada de Festa Major de la verge del Carme amb uns Nens del Vendrell que encaren a un bon nivell el tram de preparació de l’actuació de Santa Anna prevista pel pròxim 26 de juliol. També hi han acudit els Xiquets de Reus i els Castellers de Terrassa.

El folre dels Nens haurà d’esperar

Tot i el bon estat de forma, els Nens del Vendrell han renunciat a provar la torre de 8 amb folre, construcció que havia sonat per aquesta jornada i han ofert una diada plàcida. De sortida, han descarregat un 3de8 tancat a quints, però amb una baixada controlada. A la segona ronda, han plantat un 4de8, que els ha entrat una mica a terços. Han tancat les tres rondes de castells amb una torre de 7 molt solvent.

 

Reus a mig gas

Els Xiquets de Reus s’han presentat a Calafell amb moltes absències. Els de la camisa avellana, que encara estan recuperant-se de la festa major de Sant Pere, han plantejat una actuació amb tres estructures de set pisos. Han començat amb un 5de7 tranquil. A la segona ronda, han descarregat un 4de7 amb l’agulla, que se’ls ha complicat una mica per dalt en el moment que l’enxaneta feia l’entrada al pilar. Han rubricat la diada amb el 3de7.

La torre de set, el millor dels Castellers de Terrassa

A la diada calafellenca, hi havia uns Castellers de Terrassa, tocats per les baixes de la caiguda de 3de8 que van patir fa dues setmanes a la seva festa major. Els de la camisa blauturquesa han hagut d’aparcar els castells de vuit i han signat tres castells de set. A la primera ronda, han completat un 5de7 lleuger. A la segona ronda, han encarat una torre de 7 ràpida i de bona factura. Per acabar, han assolit un 4de7 amb l’agulla amb facilitat.