Els Nois de la Torre seran presents a la diada del Firal vilafranquina

La diada vilafranquina comptarà amb sis colles
Els Nois de la Torre van descarregar el 3de7 dissabte passat a Tarragona | David Prats

 

La plaça Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès viurà diumenge, a partir de les dotze del migdia, la diada del Firal-Memorial Joan Sol amb la participació de sis colles. A banda dels Xicots de Vilafranca, que exerciran d’amfitrions, hi haurà els Nois de la Torre, els Castellers de Castelldefels, els Castellers de la Sagrada Família, la Jove de Sitges i els Castellers de Sant Feliu.

Castells de 7 pels torrencs

A falta de l’assaig de divendres, els Nois de la Torre tenen l’objectiu de completar els dos castells set bàsics a la capital de l’Alt Penedès. El cap de setmana passat van desmuntar amb aixecador col·locat el 4de7 a Tarragona. La intenció d’aquest diumenge és polir els errors i poder-lo descarregar per primer cop aquesta temporada.

Els de la camisa blau-cel començaran el juny amb unes estadístiques gairebé immaculades. Han fet el 3de6 (2 descarregats), el 4de6 (5 descarregats + 1 intent desmuntat), el 3de6 amb l’agulla (6 descarregats + 1 intent desmuntat), el 2de6 (1 descarregat + 1 carregat), el 3de7 (4 descarregats) i el 4de7 (2 intents desmuntats).

Objectius de les altres colles

Els Xicots de Vilafranca volen aprofitar la diada que tindran a casa per fer un altre pas endavant. Els de Cal Noi Noi que Fires de Maig ja van assolir el 4de8 es marquen la fita de repetir-lo i si pot ser afegir-hi també el tres. A banda del carro gros, enguany ja han fet el 5de7 (3 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (1 descarregat) i el 7de7 (1 descarregat) com a millors construccions.

Els Castellers de Castelldefels volen completar, com a mínim, els dos castells de set bàsics a la capital penedesenca. Els de la camisa groga ja han completat el 2de6 (1 descarregat), el 3de7 (3 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de7 (3 descarregats + 2 intents desmuntats), el 3de7 amb l’agulla (1 descarregat) i el 4de7 amb l’agulla com a estructures més destacades.

Els Castellers de la Sagrada Família també es marquen l’objectiu d’assolir tres construccions de set pisos. Tot i comptabilitzar menys actuacions que l’any passat, els de la camisa verda ja han fet el 3de7 (4 descarregats), el 4de7 (4 descarregats + 2 intents desmuntats), el 5de7 (5 descarregats), el 4de7 amb l’agulla (4 descarregats + 1 intent desmuntat) i el 7de7 (1 descarregat + 1 intent desmuntat).

La Jove de Sitges es presentarà a Vilafranca amb set castells de set descarregats. Els de la camisa color vi volen seguir consolidant la gamma alta de set i mantenir el nivell que han ofert en aquest inici de curs.

Finalment, els Castellers de Sant Feliu, que encara no han assolit cap castell de set, es podrien veure en cor de tornar a atacar al 4de7, castell que ja han intentat enguany. La colla del Baix Llobregat ha començat amb força la temporada i ja ha pogut assolir pràcticament tota la gamma de sis.

"Els Castellers d’Altafulla volen fer un bon paper a la Diada de Primavera" "ATENCIÓ: Les diades que no ens podem perdre durant el mes de juny"