Quants anys fa que les colles vallenques no guanyen el Concurs?

La Vella se’l va adjudicar per última vegada l’any 2000 i la Joves el 1992
La Colla Vella va guanyar el Concurs de Castells de l'any 2000 per última vegada | Colla Vella dels Xiquets de Valls

Fa divuit anys que el Concurs de Castells no fa cap a Valls. Durant aquestes temporades, les dues colles vallenques han hagut d’aprendre a conviure amb l’hegemonia dels Castellers de Vilafranca, els quals han guanyat els vuit darrers concursos. Tot i això, el bon nivell de la Vella i la Joves fa pensar que enguany el trofeu pot tornar a la capital de l’Alt Camp.

La Vella vol guanyar

L’edició del 2000, la Colla Vella dels Xiquets de Vall aconseguia l’últim títol que té a les seves vitrines amb el 5de9 amb folre, el primer 3de10 amb folre i manilles carregat de la seva història, un intent de 2de8 sense folre i el 2de9 amb folre i manilles.

 

El podi del Concurs 2000 va ser completat per la Joves de Valls, que va quedar segona, amb el 4de9 sense folre carregat, el 3de9 amb folre, dos intents de 5de9 amb folre i el 2de8 amb folre; i els Castellers de Vilafranca, que van quedar classificats en tercera posició, amb el 4de9 amb folre i l’agulla, dos intents de 3de10 amb folre i manilles, la torre de 8 neta carregada i un intent de 4de9 net.

 

Vint-i-sis anys de l’últim trofeu vermell

La Colla Joves Xiquets de Valls no aconsegueix guanyar el Concurs de Tarragona des de l’any 1992. Aquella edició, els de la camisa vermella van aconseguir descarregar el 5de8, el 3de9 amb folre i el 4de9 amb folre, la primer tripleta màgica que es veia a la història.

 

Aquell Concurs, la Colla Vella va quedar en segon lloc amb el 4de9 folrat, un intent de 3de9 folrat, el 3de8 i el 2de8 folrat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va completar el podi fent el 2de8 amb folre, el 3de8, dos intents de 4de8 i el 5de7.

La Jove no ha aconseguit guanyar mai

La Jove de Tarragona no ha aconseguit mai guanyar el Concurs. Els liles van estar molt a prop del títol l’any 1994 amb un frec a frec fins al final amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que acabaria guanyant per tretze punts de diferència. Aquell dia, la formació tarragonina va descarregar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre després d’un intent i el 5de8. També va fer un intent seriós de 5de9 amb folre, que era el primer cop que es provava.