Quatre castells de nou a la diada de les Cultures d’Altafulla

Verds i Vella han completat el 3 i el 4de9 folrats
3de9f descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Altafulla | 3 Rondes

Jornada sense sorpreses aquest dissabte a la plaça del Pou d’Altafulla. La diada de les Cultures ha estat conservadora pels Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, agrupacions que l’han plantejat amb l’objectiu d’afinar la gamma bàsica de nou.

 

Els Xiquets de Tarragona han tornat a ensopegar amb el 5de8 i continuen no podent avançar més enllà dels castells bàsics de vuit. Per la seva banda, els Castellers d’Altafulla han aconseguit la primera clàssica de set de la temporada.

Tripleta de la Vella

A Altafulla, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha reaparegut en una actuació important després de Sant Joan. Tot i algunes absències, els de la camisa rosada han pogut descarregar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 5de8. La falta d’un dels integrants titulars no ha permès poder veure un espadat superior al de 5 pisos a la ronda de pilars.

 

En principi, els del Portal Nou, volen mantenir aquest to de rodatge durant els compromisos del mes de juliol amb l’objectiu de tornar a engegar la maquinària dels castells de gamma extra a l’agost.

 

Els Verds repeteixen el Pla de la Seu

Els Castellers de Vilafranca han signat la mateixa actuació que es van anotar dissabte passat a Tarragona. Han descarregat el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre després d’un intent desmuntat i la torre de 8 amb folre. La qualitat dels castells de nou ha millorat en tècnica, especialment, el quatre que, tot i l'intent desmuntat, s'ha vist sòlid en torn de repetició.

 

Els penedesencs s’han acomiadat de la plaça altafullenca amb el segon pilar de 7 amb folre de la temporada. Diumenge que ve, a Mataró, els de Toni Bach podrien estrenar la gamma extra en forma de torre de 9 amb folre i manilles.

 

Crisi amb el 5de8 ratllada

La maledicció del 5de8 continua als Xiquets de Tarragona. A la plaça del Pou, n’han tornat a fer dos intents desmuntats i en sumen un total de cinc en aquest 2019. A partir de la tercera ronda, els matalassers han redreçat una diada molt complicada amb el 3de8 i el 4de8. A gairebé un mes de Sant Magí, la formació tarragonina no ha passat de la gamma bàsica de vuit i se li acumula la feina.

 

Altafulla estrena el 4de7

Els Castellers de d’Altafulla han ofert un bon paper a la diada de les Cultures. Els de Ca l’Ixart han completat la primera clàssica de set de l’any amb el 3de7, el 2de6 i el primer 4de7.