La Riera de Gaià revalida els galons de nou

La Joves de Valls hi torna a descarregar el 3de9f
3de9f descarregat de la Colla Joves Xiquets de Valls a la Riera de Gaià | Colla Joves Xiquets de Valls

Enguany, la festa major de la Riera de Gaià ha tornat a tenir un cartell de tres colles a la diada castellera. A banda de la Joves de Valls, que hi ha tornat a fer el castell de nou, a la plaça Major també hi s’hi han donat cita els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

La Joves suma un altre 3de9f

A la Riera, la Colla Joves ha acomplert els objectius fixats. A la primera ronda, han descarregat el 3de9 amb folre. Seguidament, després d’un intent desmuntat, han fet l’aleta al segon 5de8 de l’any. Els de la camisa vermella han tancat les tres rondes de castells amb el 2de8 amb folre. A la ronda de pilars, han completat el vano de 6, el primer de la història de la colla.

El dia abans, els del carrer d’en Gassó van participar en un assaig-actuació als Garidells. A diferència de la Riera, l’actuació va ser menys exigent. Es van anotar el 4de7, el 2de7, el pilar de 6 i el 5de7.

Abans de la Firagost del pròxim dimecres 7 d’agost, l’entitat vermella encara anirà a Sitges (27 de juliol) i Andorra (3 d’agost). S’espera, almenys a Sitges, poder comptar amb el màxim nombre de castellers per anotar-se el primer 4de9 amb folre de la temporada.

Tranquil·litat pels Xiquets de Tarragona

La visita dels Xiquets de Tarragona a la Riera de Gaià ha estat molt plàcida. Els matalassers arrossegaven algunes baixes i han volgut aparcar els castells de la gamma alta de vuit. Així, han descarregat el 4de8, el 3de8 i el 7de7. S’han acomiadat amb un pilar de 5 i dos pilars de 4.

Nova clàssica d’Altafulla

Els Castellers d’Altafulla han repetit la clàssica de set que es van anotar el passat dissabte a la diada de les Cultures. Els de Ca l’Ixart han començat descarregant el 3de7. A la segona ronda, han fet l’aleta al 4de7. Han tancat les tres rondes de castells amb el 2de6. A la ronda de pilars, han fet un intent desmuntat de pilar de 5 i un pilar de 4 aixecat per sota.

Divendres, els altafullencs també van ser als Garidells. En aquesta ocasió, la diada va ser només de construccions de sis pisos. Van completar el 3de6, el 2de6 i el 3de6 amb l’agulla carregat. Es van acomiadar amb un pilar de 4.

"La Colla Vella s’apunta el primer 3de8 amb el pilar del curs" "La Jove de Tarragona deixa a mitges el 4de8 amb l’agulla a Sant Cugat"