La Riera de Gaià torna a comptar amb una diada amb tres colles

Joves de Valls, Xiquets de Tarragona i Castellers d’Altafulla seran les formacions convidades
La Colla Joves serà la cap de cartell a la diada de la festa major de la Riera de Gaià | Colla Joves Xiquets de Valls

Després que la temporada passada només hi prengués part una colla, enguany la Riera de Gaià recupera el format de la diada castellera de festa major amb tres agrupacions. Dissabte, a les set de la tarda, a la plaça Major, hi acudiran la Colla Joves Xiquets de Valls, els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla.

Doble sortida de la Joves

A la Riera de Gaià, l’any passat, els de la camisa vermella hi van descarregar el 3de9 amb folre en solitari. Enguany, les pretensions, a falta de l’assaig de divendres, són repetir un castell de nou i sumar dos castells de la gamma alta de vuit.

 

Els del carrer d’en Gassó volen arribar ben preparats a la diada de la Firagost del pròxim 7 d’agost i fan una crida de camises perquè vagin als assajos i a les sortides previstes. I és que ben aviat la Joves té moltes ganes d’estrenar el pilar de 8 amb folre i manilles i d’altres construccions de gamma extra.

 

La colla que dirigeix Francesc Ramon també serà aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, als Garidells. Com fa un parell d’anys, l’entitat vermella farà un assaig-actuació. En aquesta ocasió, tindran al costat els Castellers d’Altafulla.

Els Xiquets faran un pas enrere

Després d’una nova decepció amb el 5de8 a Altafulla, la tècnica dels Xiquets de Tarragona sembla que rebaixarà els objectius de cara a la festa major de la Riera de Gaià. Els d’Oriol Peiró tindran algunes baixes, sobretot, de canalla. A falta de l’assaig de divendres, les previsions són de seguir rodant les estructures bàsiques de vuit.

 

Abans de la diada de Sant Magí del pròxim 19 d’agost, els ratllats encara tindran actuació a Vila-seca, Constantí i Ferran. Caldrà veure com les encaren tenint en compte que la colla encara no ha assolit cap castell de la gamma alta de vuit en aquestes alçades de temporada.

Altafulla vol mantenir el bon ritme

Els Castellers d’Altafulla també actuaran avui als Garidells i dissabte a la Riera. Després de completar la primera clàssica de set a la diada de les Cultures, els de Ca l’Ixart volen seguir amb la consolidació dels dos castells de set de gamma bàsica i la gamma alta de sis.

 

"La Jove de Tarragona mirarà de portar un castell de nou a Sant Cugat del Vallès" "La Colla Vella vol rodar molts castells als Habitatges"