GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Sant Miquel plàcid per tres de les colles caps de sèrie del Concurs de Castells

Les dues colles vallenques i els Castellers de Vilafranca van tenir les seves últimes aparicions a plaça abans d’afrontar el certamen de la TAP del 7 d’octubre
3de9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Lleida | Colla Vella dels Xiquets de Valls

El compte enrere del Concurs de Castells ha començat i les colles favorites a emportar-se el títol han tingut aquest cap de setmana les últimes actuacions. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls es van veure a les cares a Lleida en una Fira de Sant Miquel que no va reeditar la condició de gamma extra de la temporada passada. D’altra banda, els Castellers de Vilafranca, van aconseguir la desena torre de 9 amb folre i manilles de l’any al Sant Miquel penedesenc.

Castells bàsics de nou de Vella i Joves

Les dues colles vallenques no van voler córrer riscos innecessaris a la plaça de la Paeria de Lleida davant la proximitat amb el Concurs. A la diada de Sant Miquel, la Colla Vella va descarregar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 4de8 amb el pilar. A la ronda de pilars, es van anotar el pilar de 7 amb folre.

 

La Colla Joves es va anotar el 3de9 amb folre, el 2de8 amb folre i el 5de8. El dia abans, els de la camisa vermella van organitzar un assaig extraordinari al local social on van fer proves dels tres castells nets, principals objectius de cara el Concurs.

 

A Lleida, també hi van acudir els Capgrossos de Mataró. Els maresmencs, que també seran al Concurs de diumenge, van completar el 3de9 amb folre, el 2de8 amb folre, el 5de8 i el pilar de 7 amb folre.

 

La colla local, els Castellers de Lleida, va fer un intent desmuntat de torre de 8 amb folre. Van reconduir la diada de Sant Miquel descarregant la torre de 7, el 4de8 i el 7de7.

Vilafranca s’apunta la desena torre de 9

Com és tradició en els anys de Concurs, els Castellers de Vilafranca organitzen una actuació per retre homenatge al seu patró, Sant Miquel. En una actuació que es va celebrar a la plaça Constitució, els verds van descarregar el 3de9 amb folre, la desena torre de 9 amb folre i manilles de la temporada i el 4de9 amb folre. En acabar, van fer una prova de 4de10 amb folre i manilles, castell que volen intentar a la TAP diumenge.

 

A Vilafranca, també hi van ser els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Berga. Els de la capital de l’Anoia van completar el 3de8, el 4de8 i la torre de 7. Per la seva banda, els berguedans es van anotar el 5de7, el 4de7 i el 3de7.