Santa Tecla veu el primer castell de deu en el dia de la patrona

La Jove corona el 3d10fm, els Xiquets carreguen el 3d9f, SPiSP signa la clàssica de vuit i Serrallo completa el 5d7
Detall del 3 de 10 amb folre i manilles que ha coronat la Colla Jove Xiquets de Tarragona. | Cedida

 

La diada de Santa Tecla 2018 s'ha allargat fins a tres hores, però ha servit, aquest 23 de setembre, perquè el dia de la patrona veiés el seu primer castell de deu. La Jove ha coronat el tres emmanillat, però el cert és que la diada se'ls ha enrarit més tard. Al seu costat, els Xiquets de Tarragona han descarregat el primer castell de nou de l'any, i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han signat una clàssica de vuit d'allò més plàcida.

 

Una Jove de 10, però amb satisfacció incompleta

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha començat Santa Tecla agafant el toro per les banyes i encarant el 3 de 10 amb folre i manilles, que diumenge passat els havia quedat al tinter, ja d'entrada. El castell se'ls ha anat complicant a mesura que s'acostava l'aleta i després d'asserenar-se lleument, ha acabat saltant pel pis de setens. La Jove no ha abaixat el cap i ha optat per afrontar el 4 de 9 amb folre i l'agulla a la segona ronda, però el castell ha pujat malament i han optat per desmuntar-lo.

 

A la tercera ronda, la Jove ha redefinit els seus objectius i ha apostat pel 9 de 8, que han descarregat sense problemes tot i el patiment visible al tres central. Un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre a la quarta ronda els ha fet renunciar a fer un tercer castell, i a la cinquena, la Jove ha avançat el seu darrer objectiu del dia: el pilar de 8 amb folre i manilles que, després de carregar-se, ha cedit inesperadament cap enrere. La Jove marxa de plaça amb barreja de sensacions.

 

Detall del 3 de 9 amb folre que han descarregat els Xiquets de Tarragona. | Cedida

 

Injecció de confiança per als Xiquets

Res no feia presagiar, a la primera ronda, que Santa Tecla beneficiés excessivament els Xiquets de Tarragona. El 5 de 8 inicial, l'han hagut de desmuntar després de problemes a l'estructura. Però la colla de la camisa ratllada ha tirat d'orgull de colla i, amb èpica, han completat la catedral a la segona ronda. Els fantasmes començaven a marxar i ho han acabat de fer a la tercera ronda: 3 de 9 amb folre, que no havien descarregat fins avui. El castell ha estat treballat, però a cada instant l'han anat apamant i els Xiquets han obtingut un merescut premi després d'un any duríssim.

 

Aprofitant l'embranzida, la colla matalassera ha optat pel 4 de 9 amb folre, però la inestabilitat de l'estructura els ha fet desmuntar-lo quan entraven els més menuts. Finalment, han resolt la diada amb un 4 de 8 gairebé de tràmit i ja pensen en un Concurs que, ara, afronten amb més confiança que mai.

 

3 de 8 dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. | Toni

 

Clàssica fàcil per als Castellers de Sant Pere i Sant Pau

La diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau no ha tingut gaire història, i no pas per la qualitat castellera que hi han ofert. Els de la camisa verda han obert la cita completant un 3 de 8 de postal. Ha estat l'enèsim de la temporada, en una nova exhibició en l'execució. Ni la rapidesa, potser excessiva, de la canalla, ha posat en dubte en cap moment el 2 de 7 que han descarregat a la segona ronda. El carro gros ha arribat a la tercera i tampoc no ha suposat cap batalla per als Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

 

Després de les baixes de Sant Magí, els de David Lobo ja preparen els seus millors castells en forma de dos i pilar de cara al Concurs. La seva actuació per Santa Tecla, però, ha estat excel·lent.

 

5 de 7 dels Xiquets del Serrallo. | Toni

 

No ha estat el dia dels Xiquets del Serrallo

Els Xiquets del Serrallo no han tingut el seu dia, si bé han començat la cita amb molt bon peu: els del barri mariner han descarregat, per començar la diada, un 5 de 7 que, tot i una certa lentitud, han completat sense problemes. El 2 de 7 de la segona ronda, però, ha quedat en carregat just quan l'enxaneta es disposava a encavalcar-se. La caiguda els ha fet rebaixar objectius, però han pogut resoldre la cita amb els dos castells bàsics de set, també de ritme lent, però estructuralment solvents. Els del barri mariner ja pensen en un Concurs on podrien mirar de trencar el seu propi sostre.