GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les dues colles castelleres acorden fer una diada de Santa Úrsula reivindicativa

Els assajos, la diada i els diversos actes es mantenen, encara que volen ser altaveu contra la sentència
Els actes castellers de la Fira de Santa Úrsula tindran un caràcter reivindicatiu per la situació política que viu el país | Laia Solanellas

La diada de Santa Úrsula del pròxim diumenge 27 d’octubre es vestirà de reivindicació. L’acord l’han pres aquest migdia les dues colles dels Xiquets de Valls i l’Ajuntament de la ciutat.

 

En aquest sentit, les agrupacions vallenques usaran l’altaveu que suposa Santa Úrsula per fer arribar més lluny la reivindicació contra la sentència del procés i també contra els empresonaments de la darrera setmana. Així la diada començarà a les 12.15h amb dos pilars de cinc de reivindicació, que precediran l’Himne Nacional de Catalunya, “Els Segadors”.

 

Per tant, els assaigs programats per les dues colles vallenques al llarg dels dies de la Fira de Santa Úrsula es mantenen segons el calendari anunciat i inclòs en la graella informativa. Tot i la situació de país, Vella i Joves volen completar la millor actuació de tots els temps.

 

També es desenvoluparan en la mateixa línia la resta d’activitats, majoritàriament castelleres, com la 9a FiraCastells –d’acord també amb els paradistes vinguts de diferents localitats i els promotors, la Revista Castells–, el 9è Simposi Casteller, les presentacions de llibres castellers i la trobada de col·leccionistes castellers.

 

Ajustos horaris

El debat entre els caps de colla vallencs, inicialment previst a la plaça del Museu Casteller de Catalunya el dissabte a partir de les 18h, retorna a l’espai i horari habituals d’altres anys, és a dir, el claustre del convent del Carme, entre les 13.15 i les 13.45h.

 

D’aquesta manera, colles i Ajuntament volen facilitar l’assistència a la manifestació unitària convocada a Barcelona dissabte a la tarda. A la vegada i amb la mateixa finalitat, la programació de concerts al Pati el dissabte a la tarda s’endarrerirà una hora.

 

Sense parlaments

Els actes en què havien d’intervenir amb discursos institucionals tant l’Ajuntament de Valls com els presidents de les colles es mantenen però no comptaran amb parlaments. Seran els casos de les inauguracions oficials divendres de la FiraCastells i de l’exposició que el Museu de Valls dedica a obres de Dalí, Picasso i Miró, però també de Togores, Pruna, Domingo, Planells o Cristòfol, entre 1917 i 1936. Enlloc d’inauguracions oficials, es procedirà a l’obertura directa de les activitats.

 

Altres entitats com el Centre de Lectura o la Colla Pessigolla han comunicat a l’Ajuntament que mantindran els actes programats però algunes hi incorporaran també el vessant reivindicatiu, que perfilaran en reunions de treball els propers dies.

 

En canvi, l’associació el Bou ha decidit suspendre el Correbous “per així donar la possibilitat de seguir mantenint actives les mobilitzacions al carrer”. Aquest col·lectiu tampoc no participarà en la cercavila del divendres. Altres entitats han de decidir en els propers dies sobre possibles canvis en els actes que organitzen. En el cas de modificacions en el programa, s’informarà puntualment dels canvis.