Les Santes arriben amb fam de gamma extra

Les tres colles participants preparen castells de gamma extra
Les Santes prometen més d'un castell de gamma extra per part de les tres colles participants | Capgrossos de Mataró.

Tot i que no hi participen colles del Camp de Tarragona, la diada de la festa major de les Santes, a Mataró, s’ha caracteritzat com una de les actuacions més destacades del mes de juliol. Diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de Santa Anna, se citaran els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa.

Mataró vol igualar el registre de l’any passat

La colla amfitriona, els Capgrossos de Mataró, van esclatar l’any passat amb l’actuació de les Santes, on van descarregar el 2de9 amb folre i manilles i el 5de9 amb folre en una diada memorable. En principi, aquest 2018 caldria esperar els mateixos objectius, però ells mateixos reconeixen que no estan en la mateixa forma que estaven ara fa un any.

 

Els mataronins també tenen a la recambra els dos castells bàsics de nou i el pilar de 6, que van estrenar diumenge passat a Premià de Mar. Tot i només haver completat una vegada l’espadat, el pilar de 7 folrat també guanyaria alguna opció de veure’s diumenge en el cas que els tres castells previstos s’hagin descarregat.

La supercadetral, l’objectiu dels verds

Pel que fa als Castellers de Vilafranca, es dona per segur la torre de 9 amb folre i manilles, que ja van descarregar fa quinze dies a la diada del Pla de la Seu de Tarragona. Els penedesencs també optarien per un segon castell de gamma extra, que podria ser ben bé el 5de9 amb folre, estructura que no proven des de la temporada 2014.

 

Els de la camisa verda també volen rodar el 3de9 amb folre a la festa major de la capital del Maresme de cara a apujar-lo un pis més dissabte que ve a Vilanova. El pilar de 7 amb folre, que ja van descarregar a Tarragona, també se’l podrien plantejar a la ronda de pilars.

Els Minyons amb moltes incògnites

Potser els que més dubtes plantegen a Mataró són els Minyons de Terrassa. A la festa major de la co-capital del Vallès Occidental, el 2de9 amb folre i manilles els va quedar només carregat i caldrà veure si volen tornar a portar-lo a plaça aquest diumenge al migdia. Tampoc es descarta que els egarencs treguin de l’armari el primer 9de8 de l’any i el 4de9 amb folre, que encara no han pogut completar.