EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

Tarragona, la ciutat que més va comprar entrades pel Concurs de Castells

Les altres poblacions amb més vendes van ser Vilafranca del Penedès, Barcelona i Valls, respectivament
El Concurs de Castells, fotografiat per Rodrigo Sicilia | Rodrigo

Ahir dimarts 31 de juliol es van posar a la venda les entrades del 27è Concurs de Castells de Tarragona i amb una hora i 44 minuts es van exhaurir les entrades per la sessió de diumenge. En canvi, se’n van adquirir 570 entrades per la jornada de dissabte i encara en queden a disposició del públic interessat.

Tarragona, la que més en ven

A la ciutat de Tarragona és on es van vendre més entrades- un total de 1.446- seguida per Vilafranca del Penedès, amb 666 entrades, i per Barcelona amb 543. A Valls es van comptabilitzar 222 i la cinquena població amb més entrades venudes va ser Tortosa amb 102.

La venda fora de Catalunya

Fora del territori català, també se’n van vendre. A França se’n van adquirir 57, al Regne Unit 42, a Alemanya 33, a Itàlia 27 i als Estats Units 20. Altres països que també van adquirir tiquets van ser el Japó, Xina, Corea del Sud, Canadà, Argentina, Finlàndia, entre d’altres. Aquest fet, demostra l’interès internacional que genera la competició tarragonina

El Concurs rebutja la revenda

Des de l’organització del Concurs de Castells de Tarragona ,a través de les xarxes socials, han lamentat profundament les situacions que s’estan donant respecte a la revenda d’entrades. Constaten que ja han denunciat aquest fet a la policia per tal que actuï en conseqüència. Des del certamen tarragoní, volen manifestar que s’oposen totalment a la revenda d’entrades, ja que no entenen la cultura com un negoci.

Últim mes per classificar-se

El 31 d’agost es tancarà l’accés per classificar-se per les tres sessions del Concurs de Castells. Diumenge 7 d’octubre a la TAP hi prendran part dotze colles i el dia anterior divuit. Finalment, el 30 de setembre, a Torredembarra, hi assistiran dotze colles.

 

De ben segur, fins a l’últim dia es viurà la lluita per intentar accedir en alguna de les tres sessions. A més, la renúncia d’algunes colles pot donar el bitllet a d’altres que no ho tenien contemplat a principi de temporada.