Tarragona es prepara per una nova diada de gamma extra

Les quatre colles participants al primer diumenge de festes de Santa Tecla aposten per una actuació de màxims
Una imatge de la diada del primer diumenge de festes de Santa Tecla de l'any passat | Fabian Acidres
 

Aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l’atenció castellera del cap de setmana amb la celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. El cartell de colles estarà format pels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Tarragona.

La Jove vol completar la feina pendent de Sant Fèlix

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha marcat l’objectiu d’assolir quatre castells de gamma extra. Els de la camisa lila han preparat el 4de9 amb folre i l’agulla, el 5de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. Una altra estructura, el 3de10 amb folre i manilles, quedaria aparcada, en principi, de cara a la diada de Santa Tecla del pròxim 23 de setembre.

Els Xiquets necessiten el primer castell de 9

Després de descarregar el primer 5de8 de l’any a la Diada Nacional, els Xiquets de Tarragona arriben a Santa Tecla amb la intenció de repetir la catedral de vuit pisos i estrenar el primer 3de9 folrat del curs. Els ratllats també han treballat el 7de8, el 2de8 amb folre i i fins i tot el 4de9 amb folre, encara que sembla que aquest últim entraria en joc més endavant.

Els castells nets, fites de la Colla Vella

El repertori previst de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la plaça de la Font es basaria en construccions sense folre. Els d’Albert Martínez es marquen l’objectiu de descarregar el 4de9 net, castell que acompanyarien del 2de8 net, el 5de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre en què un quint nou debutaria en l’alineació.

El 3de10, objectiu dels verds

Els Castellers de Vilafranca volen descarregar el 3de10 amb folre i manilles a la plaça de la Font. Els penedesencs, que han carregat aquest castell en tres ocasions enguany, també volen portar a Tarragona el 3de9 amb folre i l’agulla, la torre de 9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

"Els Xiquets de Reus volen folrar Terrassa" "Altafulla celebrarà la segona edició de la diada de la festa major petita"