L’estat de temporada de les colles vallenques abans de Sant Joan

Repassem en quin moment es presentaran la Vella i la Joves el pròxim 24 de juny a la plaça del Blat
Les dues colles vallenques actuaran diumenge i dilluns a la plaça del Blat | ACN

Falten pocs dies per les diades castelleres de Completes i Sant Joan. Les dues colles dels Xiquets de Valls aprofiten els últims assajos per arribar en la millor forma possible. A falta de la decisió dels caps de colla, el repertori d’ambdues formacions podria tenir castells superiors al 3de9 amb folre.

 

Xifres de la Colla Vella

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es presenta a Sant Joan amb menys bagatge de castells de nou que la temporada passada. Fins al moment, porten el 3de9 amb folre (3 descarregats + 1 intent desmuntat), el 4de9 amb folre (1 carregat), el 5de8 (5 descarregats), el 4de8 amb el pilar (4 descarregats) i el 2de8 amb folre (3 descarregats). Quant a pilars, ha fet el pilar de 7 amb folre en una ocasió i el de 6 en tres.

 

L’any passat, en aquestes alçades de curs, els de la camisa rosada ja havien fet el 5de9 amb folre a la Selva del Camp. També estrenaven el 9de8 a la diada de Completes. La xifra de 3de9 amb folre era la mateixa d’enguany, però en canvi portaven tres 4de9 amb folre descarregats. Quant al pilar, en portaven set de 6 i dos de 7.

 

Xifres de la Colla Joves

A l’altre costat de la plaça, la Colla Joves Xiquets de Valls arriba a la festa major amb unes estadístiques similars al 2018. Tot i això, encara no han aconseguit descarregar cap castell de nou. Han fet el 3de9 amb folre (2 carregats + 1 intent desmuntat), el 3de8 amb el pilar (3 descarregats) i el 2de8 amb folre (3 descarregats). També han assolit nou castells de la gamma bàsica de vuit. En l’àmbit de pilars, n’han fet tres de 6 i dos de 7.

 

La temporada passada, els de la camisa vermella ja havien descarregat el 3de9 amb folre abans de Sant Joan. També havien completat el 3de8 amb el pilar, tot que només descarregat en una ocasió de les tres que el van intentar. A més, havien completat el 5de8 (1 descarregat) i el 2de8 amb folre (5 descarregats). Pel que fa al pilar, n’havien fet cinc de 6 i dos de 7, un dels quals carregat.