La temporada més completa dels Nois de la Torre

Els de la camisa blau cel han descarregat sis castells de la gamma alta de set diferents

Els Nois de la Torre s’han recuperat d’anys difícils i tornen a ser una colla consolidada en la categoria de la gamma alta de set. El 2018 ha estat molt productiu i de la mà d’Aitor Úbeda com a cap de colla. S’ha aconseguit fer créixer socialment i ampliar el ventall d’estructures.

La temporada començava molt d’hora amb els dos castells de set bàsics descarregats a Valls. Seguidament, les bones diades del Quadre i Santa Rosalia a Torredembarra han portat a la colla a fer un intent digne de 4de8 a la sessió de dissabte del Concurs de Castells de Tarragona.

Tots els registres aconseguits aquest 2018 han de servir pels Nois de cara a buscar nous reptes a partir de l’any que ve. Els objectius de futur han de passar per descarregar el 2de7 i el 4de8, dues construccions que fa molts anys que tenen en el punt de mira.

Un Quadre màgic

La diada del Quadre del 14 de juliol va ser molt especial per la colla local. Els de la camisa blau cel van sumar la segona millor diada de la seva trajectòria només superada per la del Concurs de Castells de l’any 1982.

La colla torrenca va estar motivada tota l’estona. Van descarregar el 5de7, el 7de7 i el 3de7 aixecat per sota. Després d’aquest resultat, la colla encarava la part més forta de la temporada amb l’objectiu de treballar reptes més ambiciosos.

El 2de7 no surt per Santa Rosalia

La diada de Santa Rosalia del 2 de setembre era un dia esperat pels Nois de la Torre. Era el dia de portar el 2de7 a plaça. El van intentar a la segona ronda. Després de desmuntar-ne un peu, el van arriar per amunt però se’ls va trencar entre quarts i terços, i els va quedar en intent.

Tot i això, els torrencs van oferir una bona versió a la seva festa major. A la primera ronda, van descarregar el primer 5de7 amb l’agulla del seu historial.  Van finalitzar l’actuació amb el 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla. Va ser una gran diada i amb l’objectiu completar els deures no assolits al Concurs de Castells del 6 d’octubre.

El “carro gros” del Concurs queda en intent

Al Concurs de dissabte, els Nois van fer sonar gralles el 4de8, però els va quedar en intent. Aquesta estructura la van provar després de repetir l’actuació del Quadre amb el 5de7, el 7de7 i el 3de7 aixecat per sota. Ho van fer com a premi a l’esforç i la il·lusió que va posar la colla en tots els assajos i sortides del curs.

Estadístiques de la temporada (A partir del 3de7 amb l’agulla)

4de8 1i

2de7 1i

3de7ps 3d

5de7a  2d

7de7 2d

4de7a 4d+2id

3de7a 7d+1i