El Torneig Casteller serà finalment el 14 i 15 de març

La competició futbolística del 2020 estarà organitzada pels Xiquets de Tarragona
El Torneig Casteller de Futbol 2019 es farà a Tarragona el cap de setmana del 14 i 15 de març | Castellers de Berga

Des del comissionat del Torneig Casteller de Futbol, a causa de les manifestacions en contra de les dates inicialment escollides, s’ha considerat que valia la pena fer un esforç en l’organització per tal que tothom se sentís còmode.

Tot i haver-hi poc marge de maniobra per l’atapeïda agenda castellera, finalment s’han pogut modificar les dates del Torneig Casteller, competició que l’any 2020 organitzaran els Xiquets de Tarragona. Així, passarà a celebrar-se el cap de setmana del 14 i 15 de març en lloc del 7 i 8 de març, com s’havia anunciat en un principi.

Els Xiquets de Tarragona agraeixen els esforços de les administracions amb les quals s’han hagut de coordinar: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Tarragona i Consell Comarcal del Tarragonès; així com els grups de música que participaran en la festa del Torneig.

Des de l’organització afirmen que en cap moment han volgut faltar el respecte a ningú i ni molt menys han volgut menysprear una lluita tan important i tant necessària com és la qüestió de la lluita feminista.

Des del Torneig Casteller asseguren que eren plenament conscients de la transcendència de les dates escollides inicialment i ho trobaven una gran oportunitat per mostrar de manera conjunta el suport cap a la igualtat de gènere mitjançant la realització de diverses activitats i reivindicacions. Unes accions que es faran igualment perquè el compromís de l’organització amb la causa és total els 365 dies l’any.

Què és el Torneig Casteller?

El Torneig Casteller de Futbol Sala és un esdeveniment anual, organitzat per una colla castellera cada any, amb l’objectiu d’estrènyer vincles entre totes les agrupacions castelleres existents arreu. L’afició als castells no és incompatible amb d’altres aficions tan sanes i saludables com són  l’esport i especialment el futbol.

El Comissionat del Torneig Casteller és un grup de persones que vetllen perquè, any rere any, se celebri l’esmentada competició. La seva funció és actuar d’entitat responsable d’una assegurança esportiva pels jugadors participants en l’esdeveniment.

L’edició del 2019, que va tenir lloc a Berga, va aplegar unes 2.000 persones. Hi van participar 48 colles que es van repartir en quatre espais. La Colla Vella dels Xiquets de Valls es va endur el títol després derrotar per 3-0 als Minyons de Terrassa en la final.

"Altres actuacions castelleres del primer cap de setmana de novembre" "🎂FELICITATS! La Jove de Tarragona compleix 40 anys d’història"