Última sortida de la Colla Vella abans de Santa Úrsula

Els de la camisa rosada prendran part a la diada de final de temporada de Sant Pere i Sant Pau
La Colla Vella dels Xiquets de Valls farà aquest dissabte l'última actuació abans de Santa Úrsula | Laia Solanellas.

Santa Úrsula s’apropa i les dues colles vallenques enfilen la recta final de preparació per una de les actuacions més destacades de l’any. Dissabte, a partir de les sis de la tarda, al Pla de la Seu de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls farà l’última aparició a les places abans del 27 d’octubre a la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. La cita tarragonina també comptarà amb la participació dels Castellers de Sant Cugat.

La Vella pendent de l’últim assaig

Depenent de les proves que es facin aquest divendres al local del Portal Nou, la Colla Vella es decantarà per un repertori o un altre. Els de la camisa rosada es troben en un gran estat de forma, però en cap cas tenen la necessitat d’estirar més el braç que la màniga. I és que els d’Albert Martínez volen arribar a Santa Úrsula amb millor ventall de construccions possibles.

Els plans de Tarragona de la Vella són alçar, com a mínim, un castell de gamma extra. Caldrà veure si repeteixen el 2de8 sense folre, el seu vaixell insígnia de l’any o hi tornen amb el 2de9 amb folre i manilles, castell que a Reus van completar per tercer cop enguany. Els de la camisa rosada també volen rodar el 3de9 amb folre i el pilar de 7 amb folre amb el quint nou.

Sant Pere i Sant Pau ha de descartar el dos folrat

Una sèrie de baixes no permetran a la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau plantejar-se el 2de8 amb folre a la diada de final de temporada. A manca de l’assaig de divendres, els del barri cooperativista es decantaran per la clàssica de 8 i el pilar de 7 amb folre al Pla de la Seu. 

Castells de vuit de Sant Cugat

La tercera colla al Pla de la Seu, els Castellers de Sant Cugat, tenen l’objectiu de portar els dos castells de la gamma bàsica de 8 a Tarragona. Els gausacs completarien el repertori amb una estructura de gamma alta de 7.

"Els Bous de la Bisbal miraran de portar la clàssica de 7 a Cornellà" "El periodisme i la tècnica, temàtiques del Simposi Casteller"