Últimes proves abans de Sant Magí

La Jove i Sant Pere i Sant Pau brillen al Cós del Bou i els Xiquets fallen amb el 4de8 amb l’agulla a Ferran
5de8 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la diada del Cós del Bou | Colla Jove Xiquets de Tarragona

Tres de les quatre colles que seran diumenge a la diada de Sant Magí  han actuat aquest 15 d’agost al vespre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han participat en la diada de Sant Roc de les festes del carrer del Cós del Bou. Al mateix moment, els Xiquets de Tarragona han actuat a la pedania de Ferran que també celebrava la festa major.

Jove i Sant Pere i Sant Pau amb el cap a Sant Magí

La diada del Cós del Bou ha servit per perfilar les construccions que la Jove i Sant Pere i Sant Pau tenen previst alçar diumenge al migdia a la plaça de les Cols. Ambdues colles han mostrat bones sensacions i ganes de fer un pas endavant a la festa major petita de la capital tarragonina.

 

La Jove ha descarregat de sortida el 5de8. A la segona ronda, han completat el 4de8 amb l’agulla. Tot seguit, s’han apuntat el segon 2de8 amb folre de la temporada, castell que es podria convertir diumenge en 2de9 amb folre i manilles. Han rubricat una sensacional actuació amb el pilar de 7 amb folre.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també s’han agradat per Sant Roc. Els del barri cooperativista han obert plaça amb el 3de8. A la segona ronda, han alçat el 2de7, prova del 2de8 amb folre que volen provar diumenge. Han finalitzat les tres rondes de castells amb el 4de8. A la ronda de pilars, han completat el pilar de 6.

 

Un cop acabada l’actuació, les dues colles s’han dirigit a la plaça de les Cols per assajar estructures que podrien arribar a Sant Magí. La Jove ha fet proves del 5de9 amb folre fins a sisens, el 2de9 amb folre i manilles fins a sisens i el pilar de 8 amb folre i manilles fins a sisena. Per la seva banda, Sant Pere i Sant Pau ha completat el 2de8 amb folre fins a dosos i el pilar de 7 amb folre fins a aixecadora.

 

Tant la Jove com Sant Pere, després han pujat les escales de la catedral i s’han traslladat al Pla de la Seu per assajar castells que podrien veure la llum a final de temporada. Els liles han fet una prova de 3de10 amb folre i manilles fins a quints i els verds una de 3de9 amb folre fins quints.

Els Xiquets s’estanquen amb el 4de8 amb l’agulla

Els Xiquets de Tarragona han sortit amb dubtes de la visita a la festa major de Ferran. Els matalassers han començat l’actuació amb dos intents desmuntats de 4de8 amb l’agulla. Seguidament, han redreçat la diada amb el 3de8, el 4de8, el 5de7 i el pilar de 6. Divendres, els de Sergi Feijoo tenen l’últim assaig abans de Sant Magí a la plaça de les Cols.

 

A Ferran, també hi han estat els Castellers d’Altafulla. Els de Ca l’Ixart han completat el 3de7, el 5de6, el 4de6 i el 2de6.

 

Castelldefels també ha tingut protagonisme

El mateix 15 d’agost, Castelldefels també ha viscut a la tarda la diada de la festa major d’estiu amb la colla local, els Nois de la Torre, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de l’Alt Maresme.

 

Els Nois de la Torre han descarregat el 3de7, el 4de7 i el 3de6 amb l’agulla. A la ronda de pilars, s’han anotat el pilar de 5.

 

Els Castellers de Castelldefels han completat una gran actuació de castells de set amb el 5de7, el 7de7 i el 3 i 4de7 simultanis. A la ronda de pilars, han fet el vano de 5, un dels quals ha estat el pilar de 5 aixecat per sota.

 

Els Xicots de Vilafranca han fet la clàssica de vuit amb el 3de8, 4de8 i la torre de 7. S’han acomiadat amb un vano de 5.

 

Els Castellers de l’Alt Maresme han descarregat el 3de7, el 3de6 amb l’agulla i la torre de 6. Han finalitzat la seva actuació amb dos pilars de 4.

"La Bisbal dels èxits i els deures pendents" "Un 15 d’agost casteller més enllà de la Bisbal"