Últims assajos de les colles participants a Sant Fèlix

Verds, Vella, Joves i Jove ultimen els preparatius de cara a la diada del 30 d’agost a la capital de l’Alt Penedès
Imatge aèria de la diada de Sant Fèlix | CCMA

Després del Catllar, l’Arboç i Igualada, les quatre colles que participaran a la diada de Sant Fèlix de divendres a Vilafranca del Penedès encaren la recta final de preparació amb l’objectiu de polir els últims detalls de les estructures que portaran a plaça.

 

Excepte els Castellers de Vilafranca, que ja van assajar dilluns i ho tornaran faran avui, Vella de Valls, Joves de Valls i Jove de Tarragona han previst assajos dimarts i dimecres al vespre de cara a l’actuació per excel·lència del mes d’agost.

 

Els verds assajaran a plaça

Els Castellers de Vilafranca afronten, a partir de dos quarts de deu de la nit, un assaig especial a la plaça de la Vila per preparar els castells de Sant Fèlix. Ho faran després d’arribar de Barcelona on, dues hores abans, actuaran en la inauguració del nou estadi Johan Cruyff en què el Barça B disputarà els seus partits.

 

A falta de l’últim assaig, els de Toni Bach es marquen l’objectiu de descarregar el 3de10 amb folre i manilles, castell que enguany han carregat en dues ocasions. També treballaran el 3de9 amb folre i l’agulla, el 4de9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

 

Abans de Sant Fèlix, els penedesencs també tindran la diada de vigília de festa major prevista dijous, a les dues del migdia, a la mateixa plaça de la Vila. En aquesta cita, també hi participaran els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

 

Dimarts i dimecres d’assaig a Tarragona i Valls

Les tres colles convidades a Sant Fèlix han convocat els darrers assajos avui i demà al vespre. Els de la Jove de Tarragona començaran, a partir de dos quarts de nou del vespre, al local d’assaig. Per la seva banda, la Joves començarà el de dimarts a les nou del vespre i el de dimecres mitja hora abans. Finalment, la Vella ha previst el de dimarts a les vuit del vespre i el dimecres una hora després.

 

Es preveuen assajos intensos i amb proves importants. I és que totes les colles han treballat els castells de deu, els nets, els amb folre i pilar i els compostos. De ben segur, totes aniran divendres a Vilafranca amb un programa de màxims.