Verds i Vella porten la gamma extra a la Bisbal

El 5de9 amb folre de la Vella i la torre de 9 emmanillada dels verds han estat els castells més destacats
5de9 amb folre descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de la Bisbal del Penedès | 3 Rondes

La diada de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal del Penedès ha tornat a tenir grans registres. El 5de9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca han estat els plats forts de la jornada. D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls s’ha apuntat la primera tripleta màgica de la temporada i ha mostrat bones maneres amb el pilar de mèrit.

 

Segona supercatedral rosada

La visita de la Vella a la Bisbal ha estat de màxims. També s’ha contemplat que la colla que dirigeix Albert Martínez es troba en un gran estat de forma i pot controlar estructures que se li compliquen.

 

La sortida dels del Portal Nou ha estat ambiciosa. Han triat el 5de9 amb folre, castell que ha pujat lent i on s’ha vist que els terços han començat a remenar massa aviat. Tot i aquest contratemps, un cop carregat el castell, encara que se’ls enfonsava una mica per baix, el tronc ha estat hàbil i ha pogut dominar la situació.

 

Seguidament, els de la camisa rosada han resolt amb comoditat el 3de9 amb folre. A la tercera ronda, han fet un intent desmuntat de 4de9 amb folre, estructura que han desmuntat amb sisens posats perquè s’ha obert massa per baix. En torn de repetició, hi han tornat i aquesta vegada s’ha vist que, tot i el treball, han pogut aturar les batzegades.

 

Per rubricar la millor actuació del dia a la Bisbal, la Vella ha alçat l’espadat de 7 amb folre en ronda de pilars. Després de l’actuació en aquest municipi de la comarca del Baix Penedès, els del Portal actuaran diumenge a Vallmoll, cita que els servirà per preparar els compromisos importants del cap de setmana que ve al Catllar i l’Arboç.

 

Els verds repeteixen la torre de 9

El retorn dels Castellers de Vilafranca després de les vacances ha estat conservador. A la Bisbal, no han volgut estirar més el braç que la màniga i s’han limitat a repetir tres castells que enguany ja havien assolit.

 

Els penedesencs han encarat el 4de9 amb folre de sortida. Una vegada més, s’ha vist que, com d’altres colles, aquest castell porta complicacions a tothom. Ha estat un quatre bellugadís, estirat a quarts i que ha perdut les mides a la baixada. Tot i això, la concentració del tronc ha permès que se’l poguessin anotar.

 

A la segona ronda, han plantat la tercera torre de 9 amb folre i manilles de l’any. A diferència de la que havien fet a Mataró i Vilanova, la d’aquest migdia ha estat més soferta. A la descarregada, s’ha vist que l’han hagut de defensar per moviment constant entre el pis de quarts i les manilles.

Torre de 9 amb folre i manilles descarregada pels Castellers de Vilafranca a la Bisbal del Penedès | 3 Rondes

 

A la tercera ronda, els vilafranquins han descarregat un 3de9 amb folre sense problemes. A la ronda de pilars, han tingut la taca del migdia amb un pilar de 7 amb folre que els ha caigut en la motxilla de sortida.

 

Abans de Sant Fèlix, els verds encara tindran les sortides de Gràcia, el Catllar i l’Arboç. Des de la tècnica tenen l’objectiu de consolidar la torre emmanillada. Tampoc no descarten estrenar el 4de9 amb folre i l’agulla, el pilar de 8 amb folre i manilles i repetir el 3de10 amb folre i manilles que van carregar a Vilanova.

 

Primera tripleta màgica de la Joves

La baixa de l’enxaneta titular no ha permès a la Colla Joves intentar el pilar de 8 amb folre i manilles a la Bisbal. Tot i descartar aquesta estructura, els del carrer d’en Gassó no han decebut al carrer del Doctor Robert i han estat a l’altura de les circumstàncies.

 

Els de Francesc Ramon han començat descarregant un bon 3de9 amb folre de sortida. Tot i que se’ls ha tancat pels pisos superiors, l’estructura no s’ha ressentit a la baixada. A la segona ronda, s’han apuntat un 4de9 amb folre amb molt d’ofici, situació que fa que els de la camisa vermella s’oblidin dels problemes que els ha donat aquest castell en aquest principi de curs.

4de9 amb folre descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a la Bisbal del Penedès | 3 Rondes

 

A la tercera ronda, la Joves ha completat un 5de8 molt alleugerit de pes que fa pensar que de cara a Sant Fèlix es pot apujar un pis més damunt d’un folre. Per cloure una bona diada, han alçat un pilar de 7 amb folre sense contratemps.

 

Abans de la cita vilafranquina del pròxim 30 d’agost, la Joves té les diades de Gràcia i Igualada. Sobretot, la visita que faran a la capital de l’Anoia el pròxim 25 d’agost hauria de servir perquè poguessin provar el pilar emmanillat.

 

Primer 4de7 dels Bous

Abans de començar l’actuació de les colles grans, els Bous de la Bisbal han tingut l’oportunitat d’alçar un castell a la festa major. Els de la camisa taronja han optat pel 4de7, castell que han descarregat per segona vegada a la seva història.

4de7 descarregat pels Bous de la Bisbal del Penedès | 3 Rondes