GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els Xiquets del Serrallo obriran la diada de Sant Magí

Jove de Tarragona serà segona, Xiquets de Tarragona tercers i Sant Pere i Sant Pau tancarà rondes.
Els Xiquets del Serrallo obriran la diada de Sant Magí | Gerard Recasens

Els estudis de TAC-12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través del programa d’informació castellera, Finet i pel Mig, han estat l’escenari un cop més del sorteig d’ordre d’actuació de la diada castellera de Sant Magí que tindrà lloc aquest diumenge, a les dotze del migdia, a la plaça de les Cols amb els Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

 

El sorteig, que s’ha fet aquest mateix vespre, ha determinat que els Xiquets del Serrallo siguim l’agrupació encarregada d’obrir l’actuació de la festa major petita de Tarragona. Seguidament, actuarà la Jove de Tarragona, seguiran els Xiquets de Tarragona i tancaran les rondes els Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

Dinàmica de l’actuació

La diada de Sant Magí es desenvoluparà a través del “sistema de rondes a la tarragonina” on cada colla intervindrà per torn rotatiu, seguint l’ordre sortejat. A partir d’aquí, hi hauran tres rondes i l’agrupació que no completi les tres estructures podrà disposar de fins a dues tandes més, mantenint sempre l’ordre d’actuació.

 

L’actuació del 19 d’agost de la plaça de les Cols té la variant en aquest sistema de rondes, a diferència del que també s’utilitza a les diades del primer diumenge de Festes, Santa Tecla i 11 de setembre, que diu que en el cas que una colla no hagi assolit els tres castells només podrà fer ús de la cinquena ronda sempre que intenti una construcció superior a la de menys nivell assolida.

 

Quants castells de gamma extra s’han vist per Sant Magí?  

La diada de Sant Magí veu castells superiors al 3de9 amb folre des de l’any 2013. En total, n’ha comptabilitzat nou (set descarregats + dos carregats).

 

El 2013, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va alçar el primer gamma extra de la història moderna a la plaça de les Cols en forma de 9de8.

 

El 2014, els Xiquets de Tarragona van plantar el primer 2de9 amb folre i manilles de la seva història. Per la seva banda, la Jove va carregar el 9de8 i descarregar el 5de9 amb folre.

 

El 2015, la Jove de Tarragona va descarregar el 9de8 i el 5de9 amb folre. Mentrestant, els Xiquets de Tarragona van deixar el 2de9 amb folre i manilles en intent.

 

Finalment, el 2016, tenint en compte que l’actuació de l’any passat no es va celebrar pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, va veure el 9de8 i el 5de9 amb folre descarregats i el pilar de 8 amb folre manilles carregat de la Jove. D’altra banda, els Xiquets de Tarragona van fer dos intents desmuntats de 2de9.