Els Xiquets de Tarragona tanquen el 2018 a Altafulla

La Trobada de Colles del Sud de Cambrils ha estat una altra actuació destacada del cap de setmana

Com és tradicional, els Xiquets de Tarragona van acomiadar aquest diumenge la seva temporada castellera a Altafulla. En el marc de la festa major de Sant Martí, la colla local va celebrar la seva actuació més important de l’any acompanyats dels ratllats i dels Xicots de Vilafranca.

4de8 per acabar un any complicat

Després d’una temporada convulsa, però que s’ha anat arreglant a partir de Santa Tecla, els Xiquets es van presentar a la cita altafullenca amb algunes absències i el cansament d’haver-ho donat tot el passat dijous a la diada de Tots Sants de Vilafranca del Penedès. Els matalassers van descarregar el 4de8, el 2de7 i el 5de7.

Ara, els Xiquets aparquen els assajos i les actuacions, però tenen una cita el pròxim 15 de desembre, quan es portarà a terme una assemblea per escollir un nou cap de colla que rellevarà l’actual junta gestora que va agafar les regnes de l’entitat a mitjans de setembre arran de la dimissió de Sergi Feijoo.

Castells de set de Xicots i Altafulla

La temporada 2018 dels Xicots ha estat discreta. Han perdut la categoria de nou pisos i han completat pocs castells de vuit. A Altafulla, els de Cal Noi es van el 3de7, el 4de7 i el 4de7 amb l’agulla carregat a la plaça del Pou.

La colla local, els Castellers d’Altafulla, no van poder repetir el 5de7 que es van anotar al Concurs de Torredembarra del passat 30 de setembre. Els de Ca l’Ixart van completar el 3de7, el 4de7 i el 5de6. A la ronda de pilars, també han bastit el pilar de 5.

Molts castells de set i de sis a la Trobada de Colles del Sud

Dissabte a la tarda, Cambrils va acollir la cinquena edició de la Trobada de Colles del Sud. A la plaça de l’Església, hi van participar els Brivalls de Cornudella, els Castellers de Tortosa, els Torraires de Montblanc, els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els Xiquets d’Alcover, els Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Vila-seca, els Castellers de la Il·lusió i la Muixeranga de Sueca.

Els Xiquets de Cambrils van ser l’única colla que es va poder anotar les dues construccions bàsiques de set. Van descarregar el 3de7, el 5de6, el 4de7 i el 2de6. Els Xiquets de Vila-seca van completar el 3de7, però el 4de7 van deixar-lo en intent desmuntat. Van rubricar l’actuació amb el 2de6. I els Torraires de Montblanc també van portar el castell de set a Cambrils. Els de la camisa grana van fer el 2de6, el 3de7 i el 3de6 amb el pilar.


Comentaris