Els beneficis de Caixabank han patit una important caiguda en el primer semestre de l'any

Judith, la catalana de 23 anys a qui han estafat milers d'euros per ser clienta de la Caixa

Els estafadors van actuar a través d’internet i per a un suposat servei de Microsoft

Fa aproximadament un mes, la Judith, una noia de 23 anys de Calella, va rebre un correu electrònic on li demanaven que posés les seves dades personals per tal de verificar la llicència de Microsoft que li havia caducat. D’aquesta manera, i a través d’una adreça de correu falsa, els estafadors van poder accedir a les seves dades.

Segons avança 'Calella.com', uns dies més tard, la jove va rebre una trucada des del Regne Unit. Uns suposats informàtics treballadors de Microsoft, li recordaven que havia pagat la quota anual de la llicència d’ús del paquet ofimàtica de la companyia. Perquè ella no sospités, li van recordar les seves dades personals, les mateixes que Judit havia enviat prèviament a Microsoft per a contractar el servei.

Poc després va rebre una segona trucada, on li comentaven que el seu ordinador havia patit un virus i que necessitaven accedir-hi de forma remota per poder eliminar-los. Durant la connexió, i mentre la distreien amb gràfics d’antivirus i un possible software espatllat, li estaven rastrejant el seu ordinador per a poder copiar tots els seus documents i imatges.

Entre els arxius hi havia escanejada la targeta de codis de la seva entitat bancària, CaixaBank. D’aquesta manera van obtenir les claus per connectar-se al seu compte corrent per internet i van suplantar la seva identitat.

Els estafadors van fer una transferència i van demanar un crèdit i una assegurança de vida

El 27 de setembre, un cop els ciberdelinqüents van estar dins de la línia oberta, van fer una transferència de 110 euros, van demanar un crèdit de 6400 euros i van formalitzar una assegurança de vida amb un cost de 108 euros vinculada al crèdit. Mentre feien aquestes operacions, CaixaBank va bloquejar diverses vegades el compte perquè el sistema informàtic automàtic va notar moviments estranys.

Des de Caixabank no es fan càrrec del que ha passat
Des de Caixabank no es fan càrrec del que ha passat | Cedida

La Judith no va ser conscient del que havia passat fins que va rebre a casa un contracte de formalització del crèdit. Va ser llavors quan es va dirigir a una oficina de CaixaBank per parlar amb el seu gestor, però li va dir que ells no hi podien fer res i que penses a qui li havia pogut donar les seves dades. Només li van tornar 108 euros de l’assegurança de vida.

La jove ha acabat denunciant a Caixabank

En veure que des de la seva oficina no podia resoldre res, va presentar una denúncia als Mossos. El tràmit a passat a la fiscalia, però no ho pot investiga perquè es tracta d’un problema entre dos particulars, la Judith i Caixabank. Un advocat està portant la denúncia contra l’entitat bancària, qui, segons la jove, hauria d’haver informat abans de formalitzar el crèdit comprovant la seva autenticitat a través del telèfon mòbil.

En total, a la Judith li han estafat 10,500 euros. 6510 euros del crèdit i la transferència i té formalitzat un crèdit pel qual haurà de pagar 250 euros cada mes durant tres anys i mig.

També et pot interessar...