Mercabarna alerta del perill que pot comportar la continuïtat del tall a la Jonquera

L'empresa confirma que l'abastiment de menjar pot perillar a partir de demà si segueixen les protestes independentistes
Mercabarna alerta del perill que pot comportar la continuïtat del tall a la Jonquera | Catalunya Diari

 

 

Primeres conseqüències importants del tall de la Jonquera per part de Tsunami Democràtic. L'empresa Mercabarna, que gestiona la distribució majorista del sector alimentari de Barcelona, ha advertit que l'abastiment de menjar podria perillar a partir de demà si continuen les protestes independentistes en aquest punt de la xarxa viària catalana. 

 

Un dels pavellons de Mercabarna | CatalunyaDiari

 

Un 47% dels productes del Mercat del Peix arriben d'Europa

En aquest sentit, i tal com explica 'Betevé', les conseqüències poden ser bastant dures per als majoristes de Barcelona, que ja han alertat que un 47% dels productes relacionats amb el Mercat del Peix arriben des d'Europa. Això es traduirà en una reducció de la quantitat del producte a les peixateries, i conseqüentment en un augment de la dificultat a l'hora d'abastir els establiments barcelonins. 

 

No obstant això, no tot són males notícies per aquesta ciutat alimentària, ja que els transportistes de fruites i verdures han arribat a les instal·lacions de l'empresa poc abans que es produís el tall a la Jonquera. En aquest sentit, el mitjà citat anteriorment informa que tan sols un 30% de la fruita i la verdura arriba d'Europa, mentre que el 70% restant prové de la resta d'Espanya. 

 

El sector també resultarà afectat a partir de dimarts

Amb tot, Mercabarna també ha volgut fer patent que aquest sector també podria resultar afectat a partir de dimarts, en el cas que el tall es prolongui. 

 

 

També et pot interessar