Imatge d'un agent del GEI dels Mossos

Operació antiterrorista dels Mossos a Barcelona i Igualada

L'operació està en marxa des de primera hora d'aquest matí a la ciutat comtal

 

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa una operació antiterrorista a primera hora d'aquest dimarts, 15 de gener, a Barcelona i igualada. Agents del GEI dels Mossos han assaltat diversos punts de Barcelona per detenir a diverses persones. Ara per ara no es coneixen molts detalls de l'operació però sí que s'ha pogut confirmar que es tracta d'una operació amb una llarga investigació de la Comissaria General d'Informació i que s'han fet sis entrades i escorcolls. Una d'aquestes entrades és un pis del centre de Barcelona, segons ha pogut saber 'CatalunyaDiari'. L'operació s'ha fet des dels Mossos d'Esquadra sota la tutela del jutjat número 6 de l'Audiència Nacional.

La investigació rep el nom de 'cas Alexandria'

Segons han explicat fonts de la investigació, el comando que s’ha desarticulat avui a Barcelona i a l’Anoia tenia capacitat i intenció de cometre una acció terrorista a Catalunya. Encara no es coneixen les nacionalitats dels detinguts i tampoc si la policia ha pogut localitzar tots els objectius de la investigació. No s’han registrat incidents durant les entrades i detencions. A Igualada s'ha fet una detenció.

Un home va ser detingut el passat desembre

Fa poc menys d’un mes, la Policia Nacional va detenir un home de 33 anys i nacionalitat marroquina a Mataróal Maresme, en considerar-lo un «perillós» terrorista del DAESH. Mohamed I.M. havia participat en la guerra de Síria i comptava amb una Ordre Internacional de Detenció, i en l’operació van col·laborar la Diréction Général de la Surveillance du Territoire, el Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol i la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona.

Tan sols un dia després, concretament el 23 de desembre, els Mossos d’Esquadra rebien l’avís d’una «amenaça d’un individu que tindria la intenció d’intentar cometre una acció terrorista el dia 25 de desembre mitjançant un atropellament amb autocar o similar». Per aquest motiu, van alertar la Guàrdia Urbana de Barcelona i van prendre la determinació d’incrementar la vigilància del centre de la ciutat comtal.

Barcelona, en el punt de mira dels terroristes

I, malgrat que finalment Lmid Brahim —que era el nom d’aquest individu— no va dur a terme la seva comesa, les forces de l’ordre van esbrinar que comptava amb més d’un còmplice, motiu pel qual van activar tots els mecanismes existents per trobar-los.

Amb tot, cal recordar que l’Estat Islàmic ha publicat en diverses ocasions vídeos propagandístics on marquen Barcelona com un objectiu terrorista, convidant els seus seguidors a sembrar el pànic i a organitzar i cometre atemptats a la capital de Catalunya.


Comentaris