El Suprem condemna Junqueras a 13 anys de presó i a 9 anys als Jordis

Mundó, Borràs i Vila no entraran a la presó
El Suprem ha dictat sentència aquest dilluns, 14 d'octubre | Catalunya Diari

 

El Tribunal Suprem ja ha fet pública la sentència del Procés. El tribunal ha condemnat Oriol Junqueras a 13 anys de presó i a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez a 9 anys com a dirigents de la sedició. Els Jordis, però, no se'ls acusava de malversació, de manera que la seva pena és la menor dels condemnats a presó, 9 anys. Tal com ja avançaven els mitjans aquest cap de setmana, els set magistrats han decidit de forma unànime descartar el delicte de rebel·lió pel qual acusava la Fiscalia, castigat amb penes més altes.

 

Just per sota hi trobem Jordi Turull, Dolors Bassa i Raül Romeva, que han estat condemnats a 12 anys de presó, també per sedició i malversació. Forn i Rull han estat condemnats també, però sense malversació i són condemnats a 10 anys i mig. Carme Forcadell té una condemna d'11 anys i mig, mentre que Santi Vila, Meritxell Borràs i Carles Mundó, se'ls considera culpables de desobediència, delicte que no implica la pena de presó.

 

Sedició i malversació

· Oriol Junqueras, 13 anys de presó

 · Jordi Turull, 12

 · Raül Romeva, 12

 · Dolors Bassa, 12

 

Només sedició:

· Carme Forcadell, 11 i mig

· Quim Forn, 10 i mig

· Josep Rull, 10 i mig

· Jordi Sànchez, 9 anys

· Jordi Cuixart, 9 anys

 

Desobediència:

Carles Mundó, Mertixell Borràs i Santi Vila

❗Notícia en ampliació. La redacció de Tarragona Digital està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@tarragonadigital.com, per Facebook a TarragonaDigital/, per Twitter a @TGNdigital o per WhatsApp o Telegram al : +34 639 048 422.