Xavier Ros-Oton recull el guardò lluint un llaç groc a la solapa

L'acte ha estat presidit pel rei Felip VI
El matemàtic barceloní ha recollit el guardó amb un llaç groc a la solapa | Cedida

 

El doctor en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya, Xavier Ros-Oton, ha lluït un llaç groc durant tota la cerimònia del Premi Princesa de Girona. Un acte presidit pel rei Felip VI i on la princesa Elionor ha pronunciat el seu primer discurs en català.

 

Ros-Oton, distingit per ser «un dels matemàtics més brillants i amb més impacte a escala mundial en la seva franja d'edat», ha recollit el guardó de la mà de la princesa Elionor tot lluint el llaç groc a la solapa de la seva americana, un símbol que demana la llibertat dels líders independentistes que estan a la presó.

 

Una investigació amb una repercussió «molt destacada en la comunitat científica»

La seva investigació està centrada en l'anàlisi d'equacions en derivades parcials, quelcom considerat «un camp central en moltes disciplines científiques», aprofundint en la Teoria de la regularitat d'equacions el·líptiques i parabòliques motiu pel qual l'estudi ha tingut «una repercussió molt destacada en la comunitat científica».

 

També et pot interessar...

"❗ATENCIÓ: Atropellen un manifestant que tallava la Meridiana de Barcelona" "🗣👸 La gran sorpresa que acaba de donar Elionor durant el seu primer discurs"