GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Fins a 219 alumnes de la regió de Tarragona participen en el concurs literari 'Ficcions'

El certamen se celebra arreu dels Països Catalans i està enfocat a adolescents d'entre 14 i 18 anys
Fins a 219 alumnes de la demarcació de Tarragona participen en el concurs literari 'Ficcions' | arxiu

 

 

Des del passat 11 d'octubre i fins al 24 de març, 219 alumnes de 26 centres educatius de la regió de Tarragona participen en el concurs literari 'Ficcions, l'aventura de crear històries'; un certamen anual on noies i nois d'entre 14 i 18 anys d'arreu dels Països Catalans desenvolupen el seu vessant més creatiu.

 

D'aquesta manera, un total de 3.801 alumnes que cursen 2n cicle d'ESO, Batxillerat o Cicles Formatius en 305 centres educatius diferents s'han embarcat en aquesta iniciativa de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació, l'objectiu principal de la qual és impulsar la creació literària, el treball en equip dels estudiants i fomentar l'escriptura i la literatura en català.

 

 

 

L'aventura de crear històries

Partint dels inicis de cinc novel·les ('Curial e Güelfa' —anònim—; 'La felicitat d’un pollastre a l’ast' de Marta Soldado, 'Les paraules ferides' de Jordi Sierra i Fabra, la 'Bruixa' de Camilla Läzkberg i 'Estudi en lila' de Maria Antònia Oliver), els participants escriuen un relat dividit en tres capítols i el publiquen a la pàgina web del concurs dins els terminis corresponents. En el certament els alumnes poden participar tant de manera individual com en grups de fins a tres persones.

 

El jurat, que està format per persones vinculades al món de la literatura i l'educació s'ocuparà d'escollir els finalistes, que se sabran la segona quinzena del mes d'abril, i els guanyadors, que es premiaran al mes de maig; valorant la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries.

 

Els alumnes que resultin vencedors d'aquesta aventura de crear històries, seran recompensats amb el primer premi, consistent en un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més a més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs.

 

 

Et pot interessar: