Afectacions al trànsit de Tarragona pel RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

L'esdeveniment automobilístic obligarà a tallar diverses vies i afectarà la mobilitat de diverses comarques
Algunes carreteres tarragonines es veuran afectades per la competició | RallyRAAC

 

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra posen en marxa un dispositiu d'ordenació i seguretat del trànsit amb motiu de la celebració del 54è Ral·li RACC Catalunya-Costa Daurada 2018, que es realitzarà per les carreteres tarragonines des d'aquest dijous 25 d'octubre fins al diumenge 28. En aquest sentit, es restringirà la circulació a diverses vies de la demarcació de Tarragona.

Afectacions a la circulació pel RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

Durant la realització de l'esdeveniment seran diverses les carreteres que es veuran afectades pel pas de la competició. En aquest sentit, aquest dijous 25 d'octubre, s'han tallat alguns carrers del municipi de Salou, entre les 06.00h i les 15.00h. Tanmateix, fins al pròxim diumenge hi haurà diferents talls a les carreteres tarragonines.

També hi haurà mesures especials de circulació, ordenació i regulació de trànsit que s'instal·laran mitjançant equips de senyalització i d'abalisament. 

Divendres, 26 d'octubre

Aquest divendres, 26 d'octubre, es realitzaran els trams entre Gandesa, Pesells, la Fatarella i Villalba i els Arcs. Per aquest motiu, estaran tancats pel pas de la cursa diversos camins rurals i diferents punts de les carreteres TV-3531, T-334, TV-3341, TV-7333, TV-7231, TV-7411 i T-733.

En la carretera TV-3531 entre Pesells i Gandesa, s'instal·laran senyals a diferents punts de la Terra Alta per tal de desviar el trànsit cap a la carretera C-43 i C-12 des de la qual es distribueix el trànsit cap a diferents destinacions.

Dissabte, 27 d'octubre

El dissabte, 27 d'octubre, la competició realitzarà els trams pels municipis de Savallà, Querol, el Montmell i Salou. En aquest sentit, estaran tancades pel pas de la cursa les carreteres TV-2241, T-2244, T-243, T-201, TV-2011, C-37, TV-2443, T-704, TP-2002, TP-2003, TV-2443, T-244 i TP-2442,  entre d’altres.

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de circulació per garantir la seguretat viària en diversos punts de les carreteres. La primera mesura serà a l'N-420 entre la Teixeta - Colldejou, on hi haurà un abalisament dels vorals de la carretera per evitar l'aparcament i l'habilitació d'una zona especial d'aparcament.

La segona, en el mateix tram de carretera, es tancarà el ramal d'accés des de l'N-420 a les carreteres TP-7401 i T-313 i el d'accés de la T-313 a l'N-420 en direcció Reus i Tarragona, tant en la part superior al costat de la rotonda, com en la part inferior a la mateixa calçada de l'N-420.

La tercera mesura especial del dissabte estarà a la TP-7401 a Porrera, a l'enllaç amb l'N-420, on estarà expressament prohibit aparcar a tota la rotonda de Porrera i des d'aquesta del punt quilomètric 6 al 5 de la TP-7401. A més, també s'instal·laran cons per evitar l'aparcament a banda i banda de l'accés a l'N-420 en sentit Falset des de la rotonda amb la carretera TP-7401.

Diumenge, 28 d'octubre

L'etapa del diumenge, 28 d'octubre, està compresa en trams entre Riudecanyes i Santa Marina. Per aquest motiu estaran tancades les carreteres TV-3131, N-420, T-313, T-343, T-320, T-311, T-322 i C-44.

A més, també hi haurà mesures especials a la carretera C-44 a la cruïlla amb T-311 on, per tal d'evitar la circulació paral·lela per la carretera C-44 en sentit Tivissa i Móra d'Ebre i, així, facilitar la regulació de la cruïlla amb la carretera T-311, s'anul·larà el carril central en sentit Tivissa mitjançant la instal·lació de senyalització vertical i l'abalisament amb cons. També s'aplicaran totes les mesures especials del dissabte.

Imatge de Dani Sordo durant el Rally RACC Catalunya-Costa Daurada 2017. | Twitter / @DaniSordo

 

Consells per als assistents al Ral·li

Des de Trànsit aconsellen seguir en tot moment les recomanacions que puguin fer els comissaris de la prova i els agents, que vetllaran per la seguretat de tothom. A més, al públic assistent a la prova, se'ls recomana que planifiquin amb prou antelació en quin indret vol veure el ral·li i per on accedirà al punt escollit, tenint en compte l'horari de tancament dels trams a la circulació.

A l'hora d'estacionar, el millor és fer-ho a les zones destinades a aquesta finalitat a través dels aparcaments habilitats i, en tot cas, convé no deixar estacionat el vehicle en una zona que dificulti la circulació, el desenvolupament de la prova o el pas de vehicles d'emergències en el cas que siguin necessaris. Tanmateix, un cop finalitzades les etapes, es recomana una sortida ordenada per tal de facilitar el retorn.

"El departament de Salut incrementarà els recursos a la Xarxa Santa Tecla" "La subdelegació espanyola fa una jornada de formació per als municipis del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona"