La Banda Simfònica de la Diputació actua aquest cap de setmana a Salou, l'Hospitalet de l'Infant i Amposta

Els concerts serviran per tancar l'estada que realitza aquests dies la formació a Sant Carles de la Ràpita i que agrupa 75 alumnes
Imatge d'arxiu de la Banda Simfònica de la Diputació que actuarà a Salou, l'Hospitalet de l'Infant i Amposta | Cedida
 

 

Des d'aquest passat dilluns i durant tota la setmana, la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona realitza la seva estada anual a Sant Carles de la Ràpita. Unes jornades de convivència i treball que acabaran amb tres actuacions els dies 6, 7 i 8 de setembre. Tots els concerts tindran lloc a les 19.00 hores i l'entrada és lliure i gratuïta.

 

Aquest divendres, 6 de setembre, l'agrupació musical actuarà al Teatre Auditori de Salou, mentre que l'endemà, dissabte 7, ho farà al Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant. Finalment, diumenge 8 de setembre, la Banda serà a l'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta. Les actuacions seran a les 19.00 hores. 

 

La Banda Simfònica està composta per 75 alumnes de grau professional

La Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic que agrupa els millors alumnes de grau professional dels conservatoris de la Diputació a Tarragona, Reus i Tortosa. Cada estiu, aquesta formació musical es constitueix i realitza unes estades tècniques i de perfeccionament amb l'objectiu de treballar intensament durant una setmana i confeccionar un repertori adequat al nivell dels alumnes. 

 

Aquest any, la Banda Simfònica està formada per 75 alumnes que comparteixen assajos i hores de feina a l'alberg de Sant Carles de la Ràpita. A més de promocionar la formació musical, aquesta iniciativa fomenta l'esperit de convivència entre l'alumnat i propicia el creixement personal dins d'un ambient de treball que és distès i estimulador. 

 

En aquesta ocasió, la Banda comptarà amb el director valencià Manual Godoy i interpretarà el concert per a bombardí i banda del compositor Carlos Pellicer. Josep Burguera, solista internacional, serà el bombadí encarregat de la interpretació. A més, els concerts inclouran obres de Gershwin, Ortiz Gimeno i Williams.

 

A banda de comptar amb la presència de Carlos Pellicer, compositor d'Euphontastic, els alumnes també comptaran amb la presència del compositor de Poirot, Vicente Ortiz. La professora d'educació corporal del Conservatori de Tarragona, Margarida Olivé, també treballarà amb els alumnes durant tota la setmana d'assajos.