La Diputació de Tarragona destinarà 13 milions d'euros a condicionar la xarxa viària

De l'import addicional al previst en el pressupost anual de la Diputació, 2,4 milions es destinaran a la millora de la seguretat viària
La Diputació de Tarragona destinarà 12,7 milions d'euros a la millora i condicionament de la xarxa viària . | TarragonaDigital.com

 

La Diputació de Tarragona destinarà un total de 12,7 milions d'euros addicionals a la millora i condicionament de la xarxa viària de la qual és responsable a les comarques de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. La inversió, que es preveu que s'aprovi abans de l'inici de l'any que ve, comprèn 10,3 milions d'euros que aniran destinats íntegrament a condicionar aproximadament vint quilòmetres de carretera. 

 

Aquesta quantitat anirà destinada a vetllar per la seguretat dels usuaris més vulnerables, per això es prioritza la seguretat abans que la capacitat o la velocitat de les vies. En aquest sentit, es preveu que es facin seccions amb carrils de tres metres d'amplada amb l'objectiu de regular la velocitat i prioritzar l'espai dels vorals. A banda, s'han dissenyat zones de drenatge transitables per augmentar l'espai per a vianants i ciclistes. En totes aquestes obres, s'instal·laran barreres de seguretat i faldons de protecció per motoristes d'acord amb la normativa vigent.

 

La resta del pressupost, destinat a millores puntuals

La resta del pressupost, al voltant de dos milions i mig d'euros, es destinarà a realitzar millores puntuals de seguretat i drenatge de la xarxa viària. Aquesta xifra farà que la quantitat que s'ha invertit en aquest tipus d'actuacions ascendeixi fins a 5,4 milions d'euros. Concretament, aquestes obres es basen en la col·locació de cunetes transitables que permetran l'eliminació de les barreres de seguretat; l’actualització dels sistemes de contenció de vehicles, que suposarà substituir els suports a les barreres de seguretat existents per altres de format tubular i instal·lar noves barreres d’acord amb la normativa vigent, i l’ordenació i pacificació del trànsit a travesseres urbanes i zones periurbanes per tal d'afavorir la convivència del trànsit de vehicles i vianants.

 

La Diputació de Tarragona actua en aquells trams que els serveis tècnics de la institució identifiquen com a prioritaris, tenint en compte tota la informació de què disposen i les peticions que fan alguns ajuntaments i usuaris.