Foment invertirà en la recuperació del patrimoni tarragoní 3,9 MEUR a través de l'1,5% Cultural

El ministeri aportarà un total de 5.653.100,01 euros a la revaloració del patrimoni català | La regió de Tarragona, la més beneficiada
Imatge de la Comissió Mixta de l'1,5% Cultural | Ministeri de Foment

 

 

La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural, presidida pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura; i conformada per diversos representants del Ministeri de Foment i del Ministeri de Cultura i Esports va elevar ahir dimecres, 13 de març, una proposta al ministre Ábalos, per al finançament de catorze noves actuacions a Catalunya.

 

Una inversió total en patrimoni de 7,96 MEUR

Amb aquesta iniciativa, fruit d’una convocatòria publicada el juny de 2018, Foment aportarà 5.653.100,01 euros a projectes de recuperació i revaloració del patrimoni català, mitjançant dels ingressos obtinguts de la contractació d’obra pública i destinats a l’1,5% Cultural.

 

La inversió total prevista a Catalunya per part de les entitats i administracions que participen en les diverses actuacions —incloent-hi l’aportació de l’Estat— serà de 7,96 milions d’euros. Aquesta resolució, a l’espera de la firma del ministre de Foment, José Luis Ábalos, permetrà tirar endavant tot el procés fins a l’aprovació definitiva.

 

 

 

L'Estat col·labora en vuit projectes de les comarques de Tarragona

A les comarques de Tarragona, la regió catalana més beneficiada per aquesta iniciativa, s’han aprovat fins a vuit projectes patrimonials que rebran part del finançament estatal. En destaquen, en l'àmbit de la inversió econòmica, la restauració del Castell-Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou, a Riudecanyes, amb una aportació d’uns 1,2 milions d’euros; i la recuperació estructural de la volta romana i l'arranjament de la façana de Ca l’Agapitu, a la plaça del Pallol de Tarragona, amb una inversió de poc més de 800.000 euros.

 

La regeneració patrimonial del primer recinte del Monestir de Santes Creus; l’adequació d’una sala de l’antic Convent de Santana, a Alcover; la recuperació del Portal de Sant Francesc a les muralles de Montblanc o la restauració i adequació per a la visita pública del Castell de Móra d’Ebre, també seran actuacions que s’afrontaran, en part, amb els beneficis de l’1,5% Cultural.

 

Amposta i Solivella, entre els projectes aprovats

La recuperació de la torre del Castell dels Cavallers de l’Orde de Sant Joan, a Amposta, i la finalització de l’adequació de la zona sud del Castell de Solivella, a la Conca de Barberà, tanquen una sèrie d’inversions que, sens dubte, ajudaran a mantenir i revalorar el ric patrimoni històric de la regió tarragonina.

 

 

També et pot interessar: