GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona clourà la seva estada anual amb tres concerts

Les actuacions aniran acompanyades per una coreografia de l'escola de dansa Núria Díez de Reus i una projecció audiovisual de Robert Sirvent
Alumnat dels conservatoris de Reus, Tarragona i Tortosa a Rasquera | Cedida

 

La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT) clourà, del 8 al 12 de juliol, la seva estada anual amb tres concerts gratuïts a Rasquera, Salou i Reus

 

Per primera vegada, aquests comptaran amb l'acompanyament d'una coreografia dels alumnes de l'escola de dansa Núria Díez de Reus i d'una projecció audiovisual del músic i professor del Conservatori de Tarragona, Robert Sirvent. 

 

Espectacles interdisciplinaris

Tots els recitals seran gratuïts i s'iniciaran a les 20.00 hores. Divendres dia 12 de juliol, el concert tindrà lloc al centre cívic de Rasquera; el de dissabte, 13, de juliol, al TAS de Salou i el del diumenge, 14 de juliol, al Teatre Bartrina de Reus.

 

Enguany, la directora convidada serà la barcelonina Helena Bayo. El repertori de les actuacions inclourà la 'Suite ma mere l'oye' de Maurice Ravel, que comptarà amb l'acompanyament coreogràfic dels ballarins de l'escola Núria Díez i un espectacle interdisciplinari amb música de Rimksy Korsakov, el qual compaginarà la dansa amb una projecció audiovisual de Robert Sirvent. 

 

Projecte pedagògic a Tarragona

L'estada anual que ofereix la JOSDT es tracta d'un projecte pedagògic que permet viure la música de manera conjunta durant una setmana d'assajos i convivència

 

Alumnat dels conservatoris de Reus, Tarragona i Tortosa treballen conjuntament amb l'objectiu de formar una agrupació que superi les seves pròpies expectatives. Alhora, durant aquesta setmana, els participants preparen un repertori perquè un director amb renom el dirigeixi. 

 

L'estada d'aquesta edició té lloc a la Casa de colònies Ca Manxol de Rasquera del 8 al 12 de juliol i, enguany, la directora convidada és la barcelonina Helena Bayo. Tanmateix, també compten amb la participació d'alumnes d'altres escoles de la demarcació com el Conservatori de la Lira Ampostina, l'Escola de música de la Selva del Camp, el Conservatori de Vila-seca i l'Escola Municipal d'Altafulla.