Un milió d'euros per garantir la seguretat a platges i piscines del Camp de Tarragona

La Diputació ha concedit aquesta quantitat a 157 municipis de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Salou és un dels municipis beneficiats per les ajudes. | isma llanes

 

Un total de 157 pobles de les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han rebut una xifra de 1.099.941,13 euros, que han estat concedits per la Diputació de Tarragona, per tal de garantir la seguretat a les platges i piscines durant el període estival. Bona part de les subvencions s'han utilitzat per la contractació de socorristes per a les platges i les piscines, i també per a adquirir material de seguretat i de primers auxilis, entre altres.

Els pobles costaners han rebut uns ajuts més elevats

Gairebé 240.000 euros del total de l'import subvencionat s'han destinat únicament a les platges de setze municipis de les cinc comarques del litoral de les comarques de Tarragona: Baix Penedès, Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. En concret, els pobles beneficiaris d'aquest ajut, d'un import d'entre sis i quinze mil euros, són Alcanar, Altafulla, Calafell, Cambrils, Creixell, Deltebre, El Perelló, El Vendrell, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Mont-roig del Camp, Roda de Barà, Salou, Sant Carles de la Ràpita, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Vila-seca.

Els més de 800.000 euros restants del pressupost concedit per la Diputació, es destinen a contractar personal de socorrisme i a adquirir material de seguretat per a les piscines de la resta de municipis tarragonins i ebrencs, en total 146, que rebran ajuts d'entre dos i set mil euros.

La Diputació també ofereix controls higienicosanitaris i assistència

A banda de l'ajut monetari, també es pot gaudir d'una assistència per evitar riscos derivats de l'ús de les instal·lacions de les piscines, com danys físics causats per caigudes, infeccions dels microorganismes que viuen a l'aigua i a les superfícies, i els efectes negatius que puguin causar els productes químics que s'utilitzen per clorar l'aigua. També s'ofereix una assistència tècnica a les instal·lacions, per mitjà de controls higienicosanitaris.

"La URV participa d'un programa de formació per a joves amb discapacitat" "Acusen la Vella de xiular polítics d'ERC a Mas d'Enric i els rosats ho neguen"